Care este procedura in cazul unui furt din supermarket unde prejudiciul a fost recuperat si chemata politia? S-a luat o declaratie la seful de supermarket si de la hot de catre politie. Mentionez ca acesta este la prima fapta de acest gen. Mai este cazul sa mai fie chemat? Si in cazul unei amenzi aceasta vine in plic sau se poate vedea ce scie de catre postas?
Incidentul a avut loc acum 2 saptamani si nu a venit nici o citatie, sa ma astept ca vine?
Dosarul deschis pentru comiterea infractiunii de furt isi urmeaza cursul. Exista la dosar declaratia pagubitului cat si a celui care a incercat sa isi insuseasca bunul, astfel fiind posibil ca organul de cercetare, sa nu mai considere necesar ca sa mai audieze partile si in consecinta sa nu mai primiti citatie. Cred ca mai curand ar trebui ca sa va interesati dvs. de dosarul respectiv, adica in ce stadiu s-a ajuns.
In declaratie am scris ca imi pare rau pentru fapta comisa dar politistul m-a amenintat ca e vai si amar de mine daca nu ma prezint saptamana viitoare cand ma suna (am lasat si nr. de telefon). Au trecut 2 sapt si tot astept. Nimeni nu stie si nu vreau sa se afle. Mi-e rusine de mor!!!!
Este posibil sa primesc amenda administrativa si atat, fara a mai fi audiata de procuror? Asta in cat timp?
Multumesc!
Tie ti s-a deschis dosar de urmarire penala care in momentul de fata e in faza de cercetare. Acest proces poate dura si cateva luni bune. E posibil sa fi si audiata de procuror. Depinde si de imprejurarile in care s-a comis furtul si de valoarea acestuia. Dar cum sunteti la prima abatere e posibil sa se inchida dosarul si sa primiti o amenda administrativa. Dar asta depinde de procuror.
Ca si prejudiciu care de altfel a fost recuperat este vorba de produse in valoare de 135 ron. As mai vrea sa inteleg partea cu "faza de cercetare". Ce se mai cerceteaza din moment ce prejudiciul a fost recuperat si fapta recunoscuta?
Va multumesc.
Infractiunea de furt exista chiar daca prejudiciul a fost recuperat.
In urma desfasurarii anchetei penale se va da o solutie de parchet.
Amenda administrativa se comunica in plic in ultima vreme.
Citatie
Ioana925
Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)
Furt
g3o
Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt
Leylia
Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt.
Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)