avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate AnaIlie1502

Activitate AnaIlie1502

Răspuns la discuția Permis De Sedere
Buna ziua ! Întâmpinăm si noi o problema legata de viză de lunga sedere.Inca nu ne am lamurit nici sunand la IMigrari si nici de pe internet.Fratele meu are un baiat care sta in republica Moldova dintotdeauna iar acum ar dori sa vina la.el IN Romania! Baiatul are 18 ani impliniti si are pasaport biometric facut! Intrebarea mea este:poate trece granița in Romania si apoi sa solicite de la Autoritatea competentă din România permisul de sedere cat isi face actele românești? Sau trebuie sa solicite viză de sedere înainte să vină în România si apoi sa isi faca actele Românești??? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze?
FARA SA PIERD ACEA PENSIE.?!!
AnaIlie1502 a scris:

Buna ziua...dar daca am pensie de handicap cu insotitor si o pensie de invaliditate cu posibilitatea sa lucrez 4 ore.....am voie sa am o firma (specific:o intreprindere individuala) si sa am 2 angajati???? Firma o sa faca profit intrucat se lucreaza pe profil metalurgic!

Valeriu TUDOR a scris:

1. Daca veti fi numai asociat veti putea cumula pensia de invaliditate cu veniturile din dividende deoarece acestea nu sunt venituri profesionale (din prestarea unei activitati), pentru care asigurarea la pensie este obligatorie.

2. Veniturile din dividende sunt considerate venituri din investitii care, de regula, se reinvestesc.

3. Puteti fi asociat la o SRL, dar sa nu fiti administrator si sa nu aveti si contract individual de munca deoarece acestea presupun prestarea unei activitati si dvs. aveti gr. I de invaliditate caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire.

Buna ziua...dar daca am pensie de handicap cu insotitor si o pensie de invaliditate cu posibilitatea sa lucrez 4 ore.....am voie sa am o firma (specific:o intreprindere individuala) si sa am 2 angajati???? Firma o sa faca profit intrucat se lucreaza pe profil metalurgic!

Valeriu TUDOR a scris:

1. Daca veti fi numai asociat veti putea cumula pensia de invaliditate cu veniturile din dividende deoarece acestea nu sunt venituri profesionale (din prestarea unei activitati), pentru care asigurarea la pensie este obligatorie.

2. Veniturile din dividende sunt considerate venituri din investitii care, de regula, se reinvestesc.

3. Puteti fi asociat la o SRL, dar sa nu fiti administrator si sa nu aveti si contract individual de munca deoarece acestea presupun prestarea unei activitati si dvs. aveti gr. I de invaliditate caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire.