concret??????care dispozitii sunt neconstitutionale ? cei ce va pun intrebari nu sint juristi sau avocati -deci daca se poate ca raspunsurile sa fie mai la obiect .Va multumim
Legea pensiilor 2017 actualizata ;Daca art 118 /din legea 263/2010 punctul 10 Spune ;Dupa pensionare ,continuarea activitatii cu actualul angajator este posibila prin incheierea unui nou contract de munca.........atunci nu prea imi este clar de mi se spune ca legea nu permite sa lucrezi dupa pensie la acelasi angajator sau la altul ?ori legea nu este clara ori nu este inteleasa cum trebuie
Sa fie bine, ca sa nu fie rau. Pe acest model sunt foarte multi romani care efectueaza toate demersurile pentru ca dupa pensionare sa aiba un loc de munca stabil.
Ce trebuie sa stim despre cumulul pensiei cu salariul?
Art. 118. - (1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
Va multumesc , daca nu deranjez prea mult imi puteti da detalii despre <[personal contractual?
sunteti de specialitate si cunoasteti legislatia ,eu stiu doar mici detalii ,Cu respect
buna ziua,Lucrez intr-o institutie de stat ca functionar public .LA sfarsitul lunii matrie conf. tabelului trebui sa ma pensionez. Este obligatoriu? In ce conditii angajatorul, daca doreste imi poate [prelungii CM ?Va multumesc