Si daca totusi el pleaca .. este normal sa-i opreasca, cartea de munca asa cum i-au facut acelui coleg?
Si daca nu vrea sa dea banii ... il da firma in judecata ... va exista un proces .... dar cartea de munca nu este corect sa fie retinuta pana la inapoirea banilor.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns!
Dar m-am uitat pe acel act si se numeste Angajament :">.
Care este diferenta intre Act aditional prin care trebuie sa mai stai 5 ani si Angajament?
In angajament sunt trecute partile, obiectul "perfectionare profesionala curs de nu stiu ce", nu este trecuta durata cursului, obligatia angajatului sa restituie de 3 ori suma cursului in cazul in care vrea sa plece mai devreme de 5 ani, nu este trecuta nici o suma. Fie vorba intre noi nu s-a platit nici o suma pentru acel curs.
Ideea este ca el vrea sa plece acum si nu stim cati bani o sa ceara firma. A mai plecat un coleg care a avut o sit asemanatoare dar acel tip a primit si o diploma. Firma i-a cerut 8000 Euro (contravaloare transport si cazare). Ei au stat plecati cam 6-8 luni din tara dar 1 luna au invatat si in restu au muncit pt firmele la care au fost plecati. Tipul acela nu a dat banii si angajatorul nu vrea sa-i dea cartea de munca.
Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi si solutii va multumim. Ne gandim sa propunem returnarea banilor in rate. Pe de alta parte nu mi se pare corect sa dam banii pt ca acel curs nu ii mai foloseste nicaieri in Romania ... doar daca s-ar angaja in strainatate si mai stim sigur ca nu s-a platit nici o suma firmei care l-a instruit.
Multumesc
Buna ziua!
Postez si eu prima mea intrebare pe acest site:
Prietenul meu a semnat un Act aditional la CIM. Exemplarul pe care il are el nu are viza ITM. Angajatorul nu trebuia sa vizeze toate exemplarele?
Sau poate nu a vizat nici unu'? :D