avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in cate exemplare se emit actele aditionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in cate exemplare se emit actele aditionale

Deciziile si actele aditionale se emit in cate exemplare? poate sa imi spuna cineva daca este precizat in vreo lege acest lucru....cate exempalre se emit.....Eu nu am gasit nicaieri aceasta informatie. Multumesc pentru eventualele raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:46, 19 Septembrie 2007
La ce fel de acte aditionale va referiti?

Un contract care produce obligatii reciproce in sarcina mai multor parti (numite sinalagmatice, cum ar fi contractul de vanzare-cumparare) trebuie emis in atatea exemplare cate parti cu interese contrare sunt. Regula multiplului exemplar este prevazuta de art 1179 Cod Civil. Evident, ca orice regula, regula multiplului exemplar are si exceptii....Daca va intereseaza, vi le povestim.
Contractul de munca (pentru ca vad ca ati postat la "Probleme privind dreptul muncii") trebuie emis in 3 exemplare: 1 pt anagajator, 1 pt salariat, 1 pt. ITM. Evident ca si aditionalele trebuie emise in acelasi nr de exemplare.

Actele care constata obligatii unilaterale se pot intocmi intr-un singur exemplar.

Ma la refer la actele aditionale care modifica elemente ale CIM si deciziile de incetare ale CIM
exact in cate exemplare se intocmeste CIM
Actele aditionale se emit in 2 exemplare , unul pentru salariat si unul pentru angajator.
Daca societatea e de stat sau cu capital mixt , nu are obligatia de a inregestra CIM la ITM. CIM =2 exemplare ( act aditional )la fel = cate un exemplar pentru fie care parte.
Societatile cu capital privat, au obligatia de a intrgestra CIM la ITM, deci =3 exemplare ( cate unu pentru fie care parte si un exmplar pentru ITM. Act aditional la fel.

Alte discuții în legătură

Acte aditionale contracte de munca ela_vierescu ela_vierescu Buna sera, As vrea si eu sa stiu daca nu trebuie ca angajat sa ai si tu un exemplar din actele aditionale aduse contractului de munca. Am primit privind ... (vezi toată discuția)
Preaviz / act aditional / inregistrare itm 1. am citit multe mesaje legate de preavizul in cazul demisiei si am inteles ca e de 15 zile calendaristice, ca acea clauza din CCM privind reducerea timpului ... (vezi toată discuția)
Contract de retentie kote_alex kote_alex Buna ! As vrea sa va adresez o intrebare . Am semnat anul trecut un contract de retentie in cadrul unei firme de IT , contravaloarea unor cursuri de ... (vezi toată discuția)