Deciziile si actele aditionale se emit in cate exemplare? poate sa imi spuna cineva daca este precizat in vreo lege acest lucru....cate exempalre se emit.....Eu nu am gasit nicaieri aceasta informatie. Multumesc pentru eventualele raspunsuri...
Un contract care produce obligatii reciproce in sarcina mai multor parti (numite sinalagmatice, cum ar fi contractul de vanzare-cumparare) trebuie emis in atatea exemplare cate parti cu interese contrare sunt. Regula multiplului exemplar este prevazuta de art 1179 Cod Civil. Evident, ca orice regula, regula multiplului exemplar are si exceptii....Daca va intereseaza, vi le povestim.
Contractul de munca (pentru ca vad ca ati postat la "Probleme privind dreptul muncii") trebuie emis in 3 exemplare: 1 pt anagajator, 1 pt salariat, 1 pt. ITM. Evident ca si aditionalele trebuie emise in acelasi nr de exemplare.
Actele care constata obligatii unilaterale se pot intocmi intr-un singur exemplar.
Daca societatea e de stat sau cu capital mixt , nu are obligatia de a inregestra CIM la ITM. CIM =2 exemplare ( act aditional )la fel = cate un exemplar pentru fie care parte.
Societatile cu capital privat, au obligatia de a intrgestra CIM la ITM, deci =3 exemplare ( cate unu pentru fie care parte si un exmplar pentru ITM. Act aditional la fel.