Am semnat anul trecut un contract de retentie in cadrul unei firme de IT , contravaloarea unor cursuri de specializare . In prezent ma pregatesc sa plec , si as dorii sa stiu daca firma ma poate da in judecata , si daca are dreptul si merita sa faca asta pt o suma restanta de plata de 1300 E .
Daca aveti semnat un contract de formare, respectiv ”retentie” cum il denumiti d-voastra. prin care va obligati la plata contravalorii cursului de formare, in conditiile in care denuntati CIM din vina ori vointa d-voastra. sunteti pasibil de a fi chemat in judecata pentru plata acestei sume de bani.
inteleg , insa credeti ca o firma mare s-ar deranja cu chemarea in judecata pt o suma asa de mica ?
adica n-ar avea cheltuieli mai mari decat suma respectiva ?
Pe deasupra , eu voi fi plecat din tara , ma va putea sesiza la tribunal daca eu nici macar nu pot fi instiintat de o posibila judecata ?
Raspunsul meu este acelasi: veti fi chemat in judecata indiferent de cuantumul sumei datorate, chiar daca sunteti ori nu in tara si veti fi obligat sa fiti prezent fie personal fie prin reprezentare(ma refer la un avocat).
Formare profesionala
Danymyx
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in urma cu trei ani m-am angajat la o firma si am incheiat o intelegere cum ca firma plateste scolarizarea mea in ... (vezi toată discuția)