avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz / act aditional / inregistrare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz / act aditional / inregistrare ITM

1. am citit multe mesaje legate de preavizul in cazul demisiei si am inteles ca e de 15 zile calendaristice, ca acea clauza din CCM privind reducerea timpului de lucru cu 4 ore nu se aplica in cazul demisiei si ca se poate efectua concediul de odihna ramas. Ceea ce as vrea eu sa stiu esta daca poti anunta acest preaviz inainte de aceste 15 zile lucratoare. De exemplu, presupunand ca intentionezi sa demisionezi la 1 octombrie, preavizul ar trebuie sa-l depui in 15 septembrie. Intrebarea mea este daca il poti scrie in data de 12 septembrie si sa specifici data de incepere a preavizului 15 septembrie. Asta in ideea ca managerul banuieste deja ca ai intentia de a demisiona.
2.din cate stiu eu contractul individual de munca si orice act aditional se incheie in 3 exemplare: unul pentru angajator, unul pentru angajat si unul pentru ITM. pe toate aceste exemplare ar trebui sa existe stampila ITM-ului, nu? ce valabilitate are un astfel de act daca pe copia transmisa angajatului nu exista nici o inregistrare oficiala a ITM-ului? este posibil ca aceasta inregistrare sa nu existe in cazul in care angajatorul este autorizat sa pastreze cartile de munca la sediu firmei?
3. actul aditional se refera la un angajament fata de companie conform caruia daca angajatul solicita desfacerea contractului de munca inainte de o anumita data este obligat la plata contravalorii unui stagiu de pregatire profesionala. cum poate fi contestat un asemena act?
Termenul de previz se calculează de la data înregistrării ( comunicării recomandat cu confirmare de primire ) a Demisiei. Solicită eventual încetarea C.I.M. cu acordul părtilor, la data convenită de acestea.
Actele aditionale trebuiesc depuse în termen de 5 zile la I.T.M., indiferent dacă angajatorul are sau nu dreptul de a tine carnetele de muncă la firmă, se poate verifica la ITM dacă actele aditionale au fost depuse. Contestatia, după cum se precizează si în Decizia de încetare a CIM, se poate face în termen de 30 de zile, la Tribunal si este scutită de taxă de timbru.
1.poti, insa de regula term de preaviz incepe sa curga de la data inreg demisie.CO neefectuat se plateste in cazul desf.CIM
2.Actele adit privind modificarea CIM in ceea ce priveste felul muncii, locul, salariul (cele prev de codul muncii) se inreg la ITM.
3.Actele adit priv la formarea profesionala nu se inregistreaza la ITM, deci nu trebuie sa aiba stampila de la ITM

MADALYNA
Cât a durat această formare profesională, vezi Codul Muncii prevede 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de inmanare a cim. sfat urgent! angel_3ro angel_3ro Mi-am depus demisia de la firma la care lucrez, si acum suntin perioada de preaviz. Cererea de demisie este inregistrata, dar directorul nu vrea sa o semneze. ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie gay@ gay@ Buna ziua As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
De la norma intreaga la cim cu timp partial timici timici 1.As dori sa ma ajutati prin detalierea pasilor de urmat la ITM in cazul schimbarii unui CIM cu norma intreaga in CIM cu timp partial/de 4 ore/zi. 2. Ce ... (vezi toată discuția)