Mi-am depus demisia de la firma la care lucrez, si acum suntin perioada de preaviz. Cererea de demisie este inregistrata, dar directorul nu vrea sa o semneze. Mai rau e ca el are CIM amandoua origininalele si refuza sa mi-l dea pe al meu pe motiv ca mi le da la lichidare ca acum nu are timp. Mi le poate modifica, in sensul sa modifice ceva de pe CIM? El sustine ca am stat prea putin la firma lui si mi-e frica sa nu modifice durata nedeterminata in durata determinata sau sa ataseze vreun act aditional la el. Ar putea face asa ceva ? Ce fac in situatia asta? Va multumesc.
Chiar daca ar face un act aditional la CIM nu este valabil deoarece nu este semnat si de tine.Oricum, cand ai semnat initial CIM-ul ar fi trebuit sa ii pui in vedere ca dupa inreg lui la ITM sa-ti inmaneze exemplarul tau.
Iar apropo de demisie aceasta nu trebuie aprobata.
Subscriu celor aratate de Madalina. In plus, trebuie sa stii ca si un eventual act aditional trebuie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca. Este posibil sa nu vrea sa-ti dea exemplarul CIM pt ca, poate, nu l-a inregistrat pana acum la ITM (si este in culpa)
In mod normal CIM se incheie in trei exemplare, unul dintre acestea ramanand la ITM dupa inregistrarea contractului. Asadar, chiar daca ar modifica ceva acum, ramane exemplarul de la ITM cu prevederile initiale ale contractului. O modificare de genul schimbarii naturii contractului din nedeterminata in determinata nu este usor de mascat, intrucat este vorba de doua alineate diferite in cadrul CIM.
Sunt de acord cu Kira, este dificil sa se poata aduce modificari contractului de munca, chiar si prin act aditional...nu poarta semnnatura ta este lovit de nulitate
..insa, din situatia expusa de tine, ma tem sa nu ai surpriza unui C.I.M. nedeclarat la I.T.M...anagajatorul avea maxim 20 de zile de la semnarea contractului de catre parti sa il inregistreze la I.T.M., timp in care tu pui la dispozitia angajatorului documentele necesare inregistrarii lui la I.T.M...se pare ca angajatorul evita..si asta nu este un semn bun, mai ales asa cum ti s-a mai spus demisia reprezinta incetarea C.I.M. prin vointa unilatreala a salariatului..asa ca angajatorul nu se poate impotrivi vointei tale, cel mult te poate obliga la preavizul de 15 zile..sau daca poti dovedi ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile din CIM poti demisiona fara preaviz.