Cu acordul partilor se incheie un act aditional privind modificarea duratei contractului: Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
............
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
............
Teoretic da, fara sa presupuna un nou cim...
Practic, depinde de ITM-ul la care vreti sa inregistrati schimbarea (actul aditional).
Eu am lucrat pana acum cu 2 ITM care au refuzat sa imi inregistreze un astfel de aditional (motive mai mult sau mai putin intemeiate), si cu unul (ITM) la care nu am avut probleme, s-a inregistrat.
ITM-urile care au refuzat inregistrarea m-au sfatuit sa incetez cim initial (acordul partilor), si sa inchei un nou cim intre aceleasi parti, cu durata determinata dorita.
Desi asta mi se pare o ... stupizenie (operatiunile, costurile si munca unui nou cim nu sunt putine...), am facut si asa.
Incercati sa verificati la ITM-ul de care...depindeti.
Succes (si poate ne spuneti cum ati rezolvat).
va rog sa imi confirmati daca inteleg corect? :e o forma mascata de intrerupere a CIM cu acordul partilor, doar ca angajatul poate beneficia de somaj in urma intreruperii acestui contract.
1. Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
2. Exista posibilitatea de a se modifica durata c.i.m. din nedeterminata in determinata ... acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus). :)
3. Am vazut depuse la ITMB asemenea acte aditionale ....