avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada determinata din nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada determinata din nedeterminata

se poate schimba durata contractului de munca din perioada nedeterminata in perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:11, 4 Ianuarie 2010
da cu acordul partilor , parerea mea , desi asta ar putea presupune incheierea unui alt CIM
Cu acordul partilor se incheie un act aditional privind modificarea duratei contractului:
Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
............
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
............
Teoretic da, fara sa presupuna un nou cim...
Practic, depinde de ITM-ul la care vreti sa inregistrati schimbarea (actul aditional).
Eu am lucrat pana acum cu 2 ITM care au refuzat sa imi inregistreze un astfel de aditional (motive mai mult sau mai putin intemeiate), si cu unul (ITM) la care nu am avut probleme, s-a inregistrat.
ITM-urile care au refuzat inregistrarea m-au sfatuit sa incetez cim initial (acordul partilor), si sa inchei un nou cim intre aceleasi parti, cu durata determinata dorita.
Desi asta mi se pare o ... stupizenie (operatiunile, costurile si munca unui nou cim nu sunt putine...), am facut si asa.
Incercati sa verificati la ITM-ul de care...depindeti.
Succes (si poate ne spuneti cum ati rezolvat).
va rog sa imi confirmati daca inteleg corect? :e o forma mascata de intrerupere a CIM cu acordul partilor, doar ca angajatul poate beneficia de somaj in urma intreruperii acestui contract.

multumesc
1. Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

2. Exista posibilitatea de a se modifica durata c.i.m. din nedeterminata in determinata ... acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus). :)

3. Am vazut depuse la ITMB asemenea acte aditionale ....

Alte discuții în legătură

Probleme legale intre angajat si angajator? yomansart yomansart Buna ziua, as avea nevoie de sfatul dvs in legutura cu problema pe care o am: Lucrez la firma sefului meu din 27 mai 2008, ca tehnoredactor, meseria ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca wolfache wolfache Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este posibila modificarea contractului de munca din unul pe perioada nedeterminata cu unul pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post doar verbal V-Gabi V-Gabi Buna ziua Sunt angajata momentan al o firma. In data de 16 Iunie am fost anuntata verbal ca in birou trebuie sa ramana doar unul singur si unul sa plece adica ... (vezi toată discuția)