avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post doar verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post doar verbal

Buna ziua
Sunt angajata momentan al o firma. In data de 16 Iunie am fost anuntata verbal ca in birou trebuie sa ramana doar unul singur si unul sa plece adica eu.Mi s-a oferit un post, care este singurul la ora actuala si care nu imi convine, sau sa plec cu salarii compensatorii cu acordul partilor.Am refuzat si a doua propunere deoarece eu vreau un loc de munca nu sa plec.Am propus sa ma transfere pe un alt post care mi-ar conveni,dar au zis ca pe langa micsorarea de salariu care este nu poate sa ma puna pe acel post pt ca colega care este acum va pleca in concediu pt cresterea copilului cam peste 2 luni,CIM-ul meu este pe perioada nedeterminata si asta ar insemna ca trebuie sa faca un act aditional la contractul meu pe perioada determinata si ca asa ar trebui sa-mi tina postul care se desfinteaza si atunci nu rezolva nimic. Mi-au mai zis ca ar trebui sa-mi anuleze contractul meu si sa-mi faca contract pe perioada determinata pe postul acela.
Acum lucrurile sunt in aer si nu stiu cum ar trebui sa procedez si cu ce sa fiu de acord. M-as bucura tare mult sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 4 Decembrie 2014
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

Anularea c.i.m. este practic imposibila s-o faca acel angajator. Probabil ca vrea sa inceteze c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata si sa incheie unul nou pe durata determinata.
1. Ar putea gasi o modalitate angajatorul sa ma dea afara pt ca am refuzat postul care nu imi convenea si sa plec cu acordul partilor cu salariile compensatorii?

2. Daca se hotaraste sa ma puna pe postul colegei care va pleca in concediu pt cresterea copilului avand in vedere CIM-ul meu pe perioada nedeterminata si ca postul pe care sunt acum se desfinteaza(ma rog cica cu data de 01-07-2014 s-a desfintat,la celelalte puncte de lucru colegii au plecat cu acordul partilor si sal comp) cum ar trebui sa procedeze angajatorul in situatia mea?Vreau sa stiu cu ce sa fiu de acord si cu ce nu in cazul in care vin cu ceva propuneri si asta sigur o s-o faca. Multumesc.
1. Modalitati ar exista de a inceta raportul de munca. In general, salariile compensatorii sunt acordate numai in cazul concedierii pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

2. In aceasta situatie, exista posibilitatea sa va delege sa ocupati acea functie pe perioada cat persoana in cauza se afla in CCC, fara a va modifica durata c.i.m. in determinata.

3. Acordul partilor nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj, chiar daca va da salarii compensatorii.
Multumesc tare mult pt promptidudine.
1. Eu am cerut si somaj si a zis ca nici vorba de asa ceva doar sal si sa plec cu acordul partilor.

2. Asta vroiam sa stiu deci prin delegare se poate sa fiu pe acel post. Ei mi-au zis ca nu se poate pt ca ar trebui sa-mi anuleze CIM-ul meu pe nedet si sa-mi faca pe det ca sa fiu pe acel post.Puteti sa-mi spuneti cam care sunt pasii sau actele care se fac exact.

3.Da asa este.
Multumesc
V-Gabi a scris:

....

2. Asta vroiam sa stiu deci prin delegare se poate sa fiu pe acel post. Ei mi-au zis ca nu se poate pt ca ar trebui sa-mi anuleze CIM-ul meu pe nedet si sa-mi faca pe det ca sa fiu pe acel post.Puteti sa-mi spuneti cam care sunt pasii sau actele care se fac exact.
....



Se va emite o decizie de catre angajator prin care pe perioada cat acea persoana se afla CCC vi se da delegare de competenta pentru a indeplini atributiile postului ocupat de aceasta.

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie 20 zile lucratoare. W33dzLov3r W33dzLov3r Care sunt problemele pe care le pot intampina daca NU vreau sa stau cele 20zile lucratoare? am in contract de 2 luni, perioada de concediere/demisie de 20zile ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Mmelanie Mmelanie Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada ... (vezi toată discuția)