avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie 20 zile Lucratoare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie 20 zile Lucratoare.

Care sunt problemele pe care le pot intampina daca NU vreau sa stau cele 20zile lucratoare?
am in contract de 2 luni, perioada de concediere/demisie de 20zile lucratoare.
Poate prind un loc de munca mai bun maine gen. Pot pleca la prima fara sa am vreun stres? Ce ar trebui sa stiu...Va multumesc in avans pentru raspunsuri si timp.
Cel mai recent răspuns: W33dzLov3r , utilizator 15:26, 25 Octombrie 2018
Care este data de inceput a activitatii ?

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă. Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

De asemenea, incetarea raportului de munca fara preaviz mai poate avea loc in situatiile urmatoare :
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - ; in cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz.

- incetare c.i.m. in perioada de proba. In acest sens, art.31 alin.3 C.mun. dispune ca, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Data de incepere a c.i.m a fost11.10.2018.
Mi s-a comunicat azi ca ar trebui sa mai stau fortat de contract gen, pana cand se gaseste un inlocuitor sau 2(echipa din 2 oameni/masina) .
Am cazut de acord cu conducerea, dar imi este peste mana cumva, ca trebuie sa fiu prezent la un alt loc de munca unde trebuie sa semnez un contract..
Este un c.i.m pe 2 luni, de proba ...nu are trecut nicaieri o chestie de incetare fara preaviz...de asta mi-am adresat intrebarea aici la dumneavoastra pe forum. Va multumesc pentru detalierea articolelor de lege si pentru timpul acordat.
W33dzLov3r a scris:

....
Este un c.i.m pe 2 luni, de proba ......



Nu se prea distinge .. este un c.i.m. pe durata determinata de 2 luni sau un c.i.m. pe durata nedeterminata cu 2 luni de proba mentionate in cuprinsul acestuia ?
A fost pe durata determinata, 2 luni. Dar am plecat ok, totul a decurs super bine. Multumesc mult pentru timp si impartasirea de cunostiinte :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie contract pe perioada determinata AlexandruGSS AlexandruGSS Am semnat un contract pe o perioada determinata de 3 luni, cu o perioada de proba de 15 zile, iar la clauze se prevede \'perioada de preaviz in cazul demisiei ... (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu demisia Robert96 Robert96 Bună ziua. Sunt într-un stagiu de practică încheiat pe o perioadă nedeterminată. Sunt mulțumit de angajator și de colegii de muncă, dar problema ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz sau incetare cu acordul partilor bittta bittta Incepand cu data de 1 februarie imi schimb locul de munca. Va rog sa-mi spuneti cum pot pleca de la actualul serviciu fara preaviz, deoarece nu mai am timp ... (vezi toată discuția)