avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz sau incetare cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz sau incetare cu acordul partilor

Incepand cu data de 1 februarie imi schimb locul de munca. Va rog sa-mi spuneti cum pot pleca de la actualul serviciu fara preaviz, deoarece nu mai am timp pentru el. Se poate demisie fara preaviz cu acordul partilor(adica patronul e de acord sa nu imi plateaaca preavizul) sau trebuie incetarea c.i.m cu acordul partilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 30 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Demisie fara preaviz cu acordul partilor nu exista in Codul Muncii.

2. Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.

3. In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul părților am dreptul la al 13-lea salariu? Cipriana Urdea Cipriana Urdea Lucrez de 15 ani intr-o multinaționala și de la 1.11.2017 voi pleca,este Ok sa nu mi se dea pro-rata din al 13-le-a salariu? (vezi toată discuția)
Demisie Subsemnata Subsemnata Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)
Demisie cirivio cirivio sunt angajat la o firma start-up nation care a accesat fonduri europene anul trecut 2019 si vreau sa-mi dau demisia ,ma intereseaza daca pot sa ajung la o ... (vezi toată discuția)