avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post doar verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post doar verbal

Buna ziua
Sunt angajata momentan al o firma. In data de 16 Iunie am fost anuntata verbal ca in birou trebuie sa ramana doar unul singur si unul sa plece adica eu.Mi s-a oferit un post, care este singurul la ora actuala si care nu imi convine, sau sa plec cu salarii compensatorii cu acordul partilor.Am refuzat si a doua propunere deoarece eu vreau un loc de munca nu sa plec.Am propus sa ma transfere pe un alt post care mi-ar conveni,dar au zis ca pe langa micsorarea de salariu care este nu poate sa ma puna pe acel post pt ca colega care este acum va pleca in concediu pt cresterea copilului cam peste 2 luni,CIM-ul meu este pe perioada nedeterminata si asta ar insemna ca trebuie sa faca un act aditional la contractul meu pe perioada determinata si ca asa ar trebui sa-mi tina postul care se desfinteaza si atunci nu rezolva nimic. Mi-au mai zis ca ar trebui sa-mi anuleze contractul meu si sa-mi faca contract pe perioada determinata pe postul acela.
Acum lucrurile sunt in aer si nu stiu cum ar trebui sa procedez si cu ce sa fiu de acord. M-as bucura tare mult sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 4 Decembrie 2014
Multumesc tare frumos, o sa revin cu intrebari :) dupa ce vine angajatorul cu propunerile.
Am vorbit cu membrul de sindicat si mi-a zis ceva de derogare, oare este acelasi lucru cu ce ati zis dvs. Multumesc.
Derogarea este altceva ... derogarea inseamna ca se abate (în mod excepțional) de la o lege, de la un regulament etc. în temeiul unei decizii speciale
Buna ziua,
Am revenit cu intrebari.
Am gasit un loc de munca in sfarsit.Le-am promis ca de luni 08-12-2014 voi fii la dansii.
Eu vreau maine sa-mi depun demisia la zi la actualul loc de munca.
As dori ca atunci cand plec sa mi se dea un document in care sa se specifice motivul pentru care parasesc compania in urma istoricului de mai sus.
Ce document ar trebui sa cer ?
Sau cum sa pun problema?
Mutumesc
Gabriela
Sintagma "demisie la zi" nu exista in Codul Muncii. Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor , fie prin demisie.

In prima situatie , nu se acorda preaviz.
In cea de-a doua situatie, demisie poate fi cu sau fara preaviz. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz , numai daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.).

De asemenea, angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie 20 zile lucratoare. W33dzLov3r W33dzLov3r Care sunt problemele pe care le pot intampina daca NU vreau sa stau cele 20zile lucratoare? am in contract de 2 luni, perioada de concediere/demisie de 20zile ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Mmelanie Mmelanie Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada ... (vezi toată discuția)