Nu e vorba ca m-a dat cineva in judecata. Nu doresc sa donez partea mea, vreau sa stiu daca exusta alte posibilitati ca mama sa intre in pisesia lui. Doar mama locuieste acolo. Eu sunt plecata din Romania de peste 20 de ani. Va rog sa cititi situatia care am descris-o. Mi-ati dat un raspuns la o situatie diferita.
Multumesc oricum.
Nu avem carte funciara, dar mama mi-a zis ca dupa ce jumatatea tatalui meu I-a fost confiscata pe vremea lui Ceausescu si dupa divort I sa dat o hartie pe care scrie ceva ca I s-a dat partea tatalui meu in folosinta. De asemena mama nu a cerut partaj in timpul divortului.
Multumesc.
Am urmatoarea situatie:
Am mostenit jumatate din apartamentul parintiilor mei cumparat in 1973, ca urmare a mostenirii dupa tatl meu care a murit acum 2 ani. Tata a parasit Romania in '81, dupa care mama a divortat si mamei mele I s-a confiscate partea tatalui. Mama are dovezi ca ea a platit apartamentul: banii care au fost dat jos, ratele si chiria dupa ce partea tatalui emu a fost confiscate de guvernul de atunci. Am o declarative de la tatal meu data in anul '96 prin care el era de accord sa-i cedeze partea lui mamei mele. A fost scrisa de mana, si notarificata la un notar in SUA (eu acolo locuiesc). Mama a incercat pe calea legala acum ceva ani (tata era in viata) sa dobandeasca partea tatalui meu, dar avocata a zis ca acea declarative nu era buna fiind scrisa de mana si era prea veche.
Vreu sa stiu ce modalitate am putea folosii ca sa-i dau mamele mele jumatate mea dobandita prin motenire. Stiu ca pot face o donatie, dar nu asta vreau. Se poate folosii uzucapiune sau alta metoda?
Multumesc.