Dragi utilizatori,
va rog nu va certati, suntem aici sa gasim solutii, ceea ce implica dorinta de a ajuta si drag fata de semeni.
Nu m-am mai implicat in discutie caci eram in necunostinta de cauza si nu am avut nimic de adaugat. Acum vin de la Primarie, am intrat in posesia PV dupa ce am depus ieri o cerere.
Iata despre ce este vorba:
- PV este emis de Politia LOCALA mun.Craiova
- plicul a fost trimis prin Posta Romana (am copie a plicului/confirmarii de primire)
- se constata ca: Societatea noastra (nume, J, CUI), reprezentata de sotul (cu nume si prenume) a savarsit urmatoarele:
" AUTO MARCA..., NR...., APARTINAND SC....., SE AFLA PE DOMENIUL PUBLIC IN ZONA AUCHAN FARA A AVEA AFISATA LA LOC VIZIBIL VINIETA DE PARCARE NECESARA PE RAZA MUN.CRAIOVA. LA FATA LOCULUI AU FOST FACUTE FOTOGRAFII.
.....
- NU AU FOST MARTORI : DEOARECE PERSOANELE DE FATA REFUZA CALITATEA DE MARTORI
- MENTIUNI: PROCESUL VERBAL A FOST INCHEIAT IN LIPSA.
- SEMNATURI: doar agent (martori nu, contravenient nu) "
Pe scurt: clientul a inchiriat de la noi din Iasi, a calatorit la Craiova unde ori nu a stiut/ori nu l-a interesat - de obligativitatea detinerii unei Viniete speciale stabilita prin Hotarare de Consiliu Local - a nu se confunda cu Rovigneta (eu acum am aflat de aceasta taxa specifica mun Craiova, dand cautare pe Google) .
Acum urmeaza a doua parte a acestei SAGA in care s-a semnat in fals, diriginta de la Posta comunei ridica din umeri cu lacrimi in ochi, dandu-mi asigurari ca ma intelege, dar nu are cu ce sa ma ajute si ma sfatuieste sa merg la sediul central Posta Romana, bla, bla.
Intr-adevar, pare perfect logic tot ceea ce spuneti dvs, este absurd ca, atunci cand un sofer incalca anumite reguli rutiere, sa achite SRL-ul amenda.
Voi incerca sa obtin mai intai o copie dupa procesul verbal aflat ca Casieria Primariei, sa il studiez in amanunt si daca voi mai avea intrebari voi indrazni din nou la dvs.
Cu stima, Flori
Va multumesc frumos.
- Din experienta dvs trebuie sa fac aceasta plangere prin intermediul unui avocat (care stie sigur sa invoce anumite legi si proceduri), sau pot sa o fac cu argumente simple, in calitate de SRL?
- Plangerea/ solicitarea se depune pe raza judetului care a emis PV (Dolj) sau pe raza judetului unde masina este inmatriculata (Iasi) ?
- Care este oare media de timp in care primesti un raspuns/solutionare la aceasta plangere - 3 luni, 6 luni, 1 an ??
O zi buna!
Buna ziua!
1. pe numele SRL ului nostru s-a emis o amenda data de Politia Craiova
(masina este in regim Rent a Car, s-a aflat in folosinta unui client care nu a povestit de incident)
3. am aflat de existenta ei dupa 3 luni -de la Primaria comunei in care figuram cu o amenda de 1000 lei pe SRL
4. Primaria nu a vrut sa imi dea copie dupa PV, dar mi-a aratat pe copia plicului ca exista semnatura de primire
5. Semnatura nu imi apartine nici mie, nici sotului si alti angajati nu avem
6. Am mers la Posta unde m-am plans ca o persoana necunoscuta a semnat de primirea amenzii
7. Acestia au dat din umeri, spunand ca in perioada respectiva au avut angajat un postas care le-a facut numai probleme si ca au mai fost alte plangeri de genul la adresa lui.
Intrebare: exista temei legal in care pot anula dublarea amenzii?
Suntem de acord cu plata a 500 lei (amenda clientului ce survine din obiectul de activitate al firmei) dar daca as fi stiut de ea as fi platit-o in timp util, sa nu se dubleze la 1.000lei.
Sunt socata ca in 2018 cineva a fost in stare sa semneze de primirea unui plic venit de la Politie si apoi sa il arunce in vant.