avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amendă de care nu am știut pentru că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amendă de care nu am știut pentru că poștașul a semnat confirmarea de primire în locul meu. Pot cere repunerea în termen ca să plătesc doar jumătate?

Buna ziua!
1. pe numele SRL ului nostru s-a emis o amenda data de Politia Craiova
(masina este in regim Rent a Car, s-a aflat in folosinta unui client care nu a povestit de incident)
3. am aflat de existenta ei dupa 3 luni -de la Primaria comunei in care figuram cu o amenda de 1000 lei pe SRL
4. Primaria nu a vrut sa imi dea copie dupa PV, dar mi-a aratat pe copia plicului ca exista semnatura de primire
5. Semnatura nu imi apartine nici mie, nici sotului si alti angajati nu avem
6. Am mers la Posta unde m-am plans ca o persoana necunoscuta a semnat de primirea amenzii
7. Acestia au dat din umeri, spunand ca in perioada respectiva au avut angajat un postas care le-a facut numai probleme si ca au mai fost alte plangeri de genul la adresa lui.

Intrebare: exista temei legal in care pot anula dublarea amenzii?

Suntem de acord cu plata a 500 lei (amenda clientului ce survine din obiectul de activitate al firmei) dar daca as fi stiut de ea as fi platit-o in timp util, sa nu se dubleze la 1.000lei.

Sunt socata ca in 2018 cineva a fost in stare sa semneze de primirea unui plic venit de la Politie si apoi sa il arunce in vant.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:48, 30 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula plangere contraventionala. Ca si argument veti aduce lipsa legalei comunicari a procesului verbal.
Va multumesc frumos.
- Din experienta dvs trebuie sa fac aceasta plangere prin intermediul unui avocat (care stie sigur sa invoce anumite legi si proceduri), sau pot sa o fac cu argumente simple, in calitate de SRL?
- Plangerea/ solicitarea se depune pe raza judetului care a emis PV (Dolj) sau pe raza judetului unde masina este inmatriculata (Iasi) ?
- Care este oare media de timp in care primesti un raspuns/solutionare la aceasta plangere - 3 luni, 6 luni, 1 an ??
O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Flori Molocea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se emit procese verbale de contraventie rutiera decit pe numele vinovatului. Acela este un sofer nu un SRL. Nu SRL-ul incalca norme rutiere. Dvs sunteti doar proprietar.
Ati intrat in posesia PV de contraventie ?
Temeiul legal in care trebuie sa depuneti plingere este in primul rind OG2/2001 actualizata.
Motivul principal al plingerii nu este decit anularea PV de contraventie, intrucit faptasul este alta persoana, respectiv clientul caruia i-ati inchiriat masina.
Al doilea motiv este cel invocat mai sus de domnul avocat, cel legat de nerespectarea procedurii legale de comunicare (vedeti articolele incalcate in OG2/2001).
Nu se primeste raspuns la plingere, ci veti fi petent in tr-un proces civil, care poate dura de la citeva luni, la un an. Veti primi o hotarire judecatoreasca.
Daca nu va descurcati (va puteti reprezenta in instanta singura), angajati-va un avocat.
Intr-adevar, pare perfect logic tot ceea ce spuneti dvs, este absurd ca, atunci cand un sofer incalca anumite reguli rutiere, sa achite SRL-ul amenda.
Voi incerca sa obtin mai intai o copie dupa procesul verbal aflat ca Casieria Primariei, sa il studiez in amanunt si daca voi mai avea intrebari voi indrazni din nou la dvs.
Cu stima, Flori
Poate fi un alt PV de contraventie, dat in urma unei notificari trimise de catre politie pentru a comunica cine a condus autoturimul cu nr. de inmatriculare X, in data Y. Neprezentarea atrage amenda data de catre politie unui SRL. Insa nici asa nu e OK, nu s-a facut comunicarea conform OG2/2001 si se poate depune plingere contraventionala. Nu v-a fost inminat acel plic sub semnatura si semnatura nu apartine nici unui angajat al firmei. E adevarat ca aici lucrurile se complica, si v-ar fi utila angajarea unui avocat, pentru ca trebuie sa contestati semnatura respectiva si sa va inscrieti in fals si daca puteti sustine ca stiti cu siguranta ca e falsificata de postas e o varianta, daca declarati ca nu stiti e altceva. Va urma cercetarea penala.

Alte discuții în legătură

Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)