avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta!

Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in Bucuresti. Care este metoda de contestare? Mentionez ca nu am gasit nici o instintare in geam la masina sau in alt mod! Se poate face ceva? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
AndreiMAD, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:37, 21 Martie 2023
Daca puteti dovedi contrariul celor retinute de agentul constatator, formulati in termen legal actiune in instanta ptr anularea pv de contraventie eventual inlocuirea amenzii cu avertisment.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Se depune plingere contraventionala impotriva PV de contraventie in termen de 15 zile de la data inscrisa , de primire, pe plicul in care a venit contraventia. Motivul plingerii poate fi ca acea contraventie a fost facuta pe numele proprietarului masinii, fara sa fie identificat autorul contraventiei, respectiv soferul. plingerea se depune la judecatoria primariei de sector unde ati fost amendat.

AndreiMAD a scris:

Care este metoda de contestare? Mentionez ca nu am gasit nici o instintare in geam la masina sau in alt mod! Se poate face ceva? Multumesc anticipat

Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
latka, utilizator
Se poate ca cineva curios să fi luat din gem procesul verbal de constatare?
Agentul constatator a facut fotografii oricum.
Ați parcat in loc interzis?
Pe parbriz nu se lasa decit o instiintare de mers la sediul politiei locale, nu am auzit pina acum sa se lase procese verbale de contraventie. Conform OG 2/2001 ele se comunica contravenientului, dupa identificare :
Articolul 26
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deși prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de cel mult două luni de la data încheierii.
Articolul 27
Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv contraventie maria-s maria-s In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)
Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Inmanare proces verbal amenda de contraventie Just-drept Just-drept Agentul sanctionar trebuie sa inmaneze contravenientului procesul verbal privind amenda de contraventie. Contravenientul a primit procesul verbal a amenzii ... (vezi toată discuția)