avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inmanare proces verbal amenda de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inmanare proces verbal amenda de contraventie

Agentul sanctionar trebuie sa inmaneze contravenientului procesul verbal privind amenda de contraventie.
Contravenientul a primit procesul verbal a amenzii contraventionale prin factorul postal. In p-v de contraventie, agentul sanctionar a scris ca l-a chemat pe contravenient la sediu, dar acesta nu s-a prezentat pentru a i se inmana p-v de contraventie.

A procedat corect agentul sanctionar?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:49, 26 Martie 2017
Da, a procedat corect.
Nu e clara situatia acelui PV de contraventie. Contravenientul a fost identificat la locul faptei, trecindu-i-se toate datele in PV ? Daca da, de unde pina unde invitatie ? Cum de a fost trimis PV la adresa ? A fost vreo citatie initiala pentru identificare ? PV este cu sanctionare pentru neprezentare ?

Raspunsul "a procedat corect", nu e chiar corect.

OG 2/2001 nu prevede inminarea la sediu.
"Art. 25
(1)Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate.
(2)Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acesteia."
Mai intai s-a facut un proces verbal la fata locului, s-a luat datele din C.I.
Apoi peste cateva saptamani, agentul sanctionar a trimis o citatie catre contravenient, prin care contravenientul era invitat sa se prezinte la agentul sanctionar, dar acesta nu s-a prezentat conform citatiei. Contravenientul nu a putut sa se prezinte la sediul agentului sanctionar conform citatiei.

Procesul verbal de contraventie este pentru savarsirea a unei fapte contraventionale, nu pentru neprezentare.

Din unele informatii, am aflat ca agentul sanctionar trebuie sa inmaneze p-v contravenientului, fie personal sau prin factorul postal.
Oare de ce a mai fost chemat contravenientul la sediul agentului sanctionar? Ca sa ii inmaneze personal fata-n fata p-v de amenda contraventionala?

Ar suna cam asa:
- Vino la mine la sediu sa iti dau procesul verbal de amenda contraventionala, pentru ca eu nu vreau sa ti-o comunic prin factorul postal si nici sa ma deplasez la domiciliul tau!

De aceea am intrebat daca a procedat corect agentul sanctionar cand a scris in p-v ca l-a chemat pe contravenient la sediu, dar acesta nu s-a prezentat pentru a i se inmana p-v de amenda contraventionala.

Pai nu va da suplimentar, pentru ca nu v-ati dus la sediul agentului constatator, presupun ca sanctiunea este pentru fapta initiala. Ce va deranjeaza de fapt ?

Cum a procedat agentul n-are prea mare importanta (e prostia lui ca nu cunoaste legea), nu va cauzeaza, nici lui nu i se poate imputa ca v-a pricinuit vreo vatamare, aveti nevoie de mai multe "prostii", ca sa convingeti judecatorul de reaua credinta a agentului.

Presupun ca doriti sa depuneti plingere si aveti impresia ca asta v-ar fi favorabil. Nu va e, nu va ajuta.

Studiati OG2/2001 si vedeti daca exista alte incalcari fata de articolele de acolo (de ex. 16,17,19 etc.). Acestea sunt singurele informatii valabile,nu va mai luati dupa alte informatii.
In procesul verbal de contraventie , agentul sanctionar a scris ca nu am semnat deoarece nu m-am prezentat la el conform citatiei. Adica s-a mers pe art. 19 din OG 2/2001. Asta e culmea, legal cum se procedeaza de fapt din cele de mai jos:
- Contravenientul trebuie sa se prezinte la agentul constator ca sa i se inmaneze procesul verbal amenda contraventionala?
- Agentul constator trebuie sa ii inmaneze personal sau prin posta contravenientului acel proces verbal privind amenda de contraventie?

Alte discuții în legătură

Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)
Dubla calitate, martor si agent constatator koleus koleus As dori sa va supun atentiei, aceasta anomalie dupa parerea mea, agentul constatator sa fie citatat si ca martor. Exista vreo reglementare in acest sens? Nu ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)