avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martorul la incheierea unui pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martorul la incheierea unui pv

Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul contravenientului de a semna?credeti ca e corect sa fie trecut un martor care semneaza fara sa fi fost prezent la discutia dintre agent si contravenient?
Cel mai recent răspuns: Mary-Lou , utilizator 18:38, 22 Octombrie 2012
HG1391-RAOUg195

Art. 180. – (2) În cazul în care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.

martorul confirma ca contravenientul nu vrea sa semneze sau nu poate, e beat manga sau nu are maini, prin urmare martorul trebuie sa fie de fata.

daca semneaza fara a fi de fata la refuzul sau neputinta contravenientului atunci este vorba despre ce se numeste "fals in declaratii", atat agentul constatator cat si martorul.

agentul ptr ca a pus un martor falş :) iar martorul ptr ca a semnat fara a fi de fata la eveniment.

nu cred ca mai este cazul sa comentam daca este sau nu corect.

in plangerea impotriva procesului verbal solicitati prezenta martorului in instanta pentru confirmarea constatarii agentului respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
cyan, moderator
Multumesc mult!Cat despre lasarea p-v in cutia postala... cred ca tot nerespectarea procedurii se numeste.Daca mi-ati putea da unele lamuriri in legatura si cu aceasta,m-ati salvat.
OG 2/2001

Art. 27. − Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată se face prin poştă, cu
aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului.

Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un
martor.
p-v de afisare la domicilu trebuie lasat si el impreuna cu p-v de contraventie?Cum trebuia sa procedeze corect?
Mary-Lou a scris:
p-v de afisare la domicilu trebuie lasat si el impreuna cu p-v de contraventie?Cum trebuia sa procedeze corect?


pai sa gandim logic, daca contravenientul refuza sa semneze procesul verbal. unde ramane procesul verbal? la agentul constatator.

daca contravenientul nu este acasa, ce face factorul postal? lasa o instiintare in cutia postala privind recomandata care trebuie ridicata de la Oficiul Postal in termen de 10 zile.

daca se alege metoda afisarii si se face proces verbal de afisare la domiciliu, acest pv nu ramane la domiciliul contravenientului.
afisarea presupune lipirea procesului verbal de contraventie intr-un loc vizibil la domiciliu.
martor poate fi un vecin sau orice trecator.

Alte discuții în legătură

Inmanare proces verbal amenda de contraventie Just-drept Just-drept Agentul sanctionar trebuie sa inmaneze contravenientului procesul verbal privind amenda de contraventie. Contravenientul a primit procesul verbal a amenzii ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)