Buna ziua ,
Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 .
Am facut contestatie in termen de 15 zile la judecatorie mentionand ca nu am cunostinta de nicio fapta savarsita si care sa faca obiectul amenzii mentionate .
Azi am avut prima infatisare la Judecatorie ocazie in care mi s-a prezentat o intampinare a SPIT fiind atasate un proces verbal de contraventie semnat in 25.11.2010 cu mentiunea ca refuz sa semnez / semnat de un martor mentionandu-se doar CNP-ul acestuia si un alt proces verbal de indeplinire a procedurii de comunicare datat in 22.12.2010 si intocmit de un agent serviciul rutier .
In acest proces se mentioneaza ca s-a pus pe usa / s-a facut poza / si ca nu era nimeni acasa . Mentionez ca acest proces verbal de afisare nu este semnat de nici un martor .
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in continuare , la urmatoarea infatisare la Judecatorie pe 9 februarie.
Ma consider nevinovat si nu stiu de ce as putea sa ma leg in apararea mea.
Multumesc pentru raspuns.Procesul verbal l-am analizat si mentionez ca l-am primit cu ocazia primei infatisari la Judecatorie in data de 05.01.2012 . PV este datat 25.11.2010 .
L-a rubrica Alte mentiuni , agentul constatator a inscris voit " refuza sa semneze " .
Se mentioneaza un martor asistent identificat doar cu Nume/Prenume si CNP .
Mentionez ca eu nu am fost de fata.
In apararea mea , considerand ca intocmirea PV este un abuz si nu corespunde adevarului.
Art. 26. - alin (3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
INTREBAREA mea este cum se face legal operatiunea de afisare si cum se intocmeste acest proces verbal ca sa probeze aceasta afisare ?
Eu inteleg ca daca as fi fost in situatia in care PV de constatare a contraventiei nu este semnat de catre contravenient si confirmat de un martor asistent cu date de identificare minime , respectivul PV trebuie sa mi se aduca la cunostinta in termen de cel mult 30 de zile .
Insist sa analizez PV proces verbal de indeplinire a procedurii de comunicare intocmit de un agent serviciul rutier in data de 22.12.2010 fara a fi semnat de un martor si pe care l-am primit odata cu copia PV de cotraventie , la infatisare la Judecatorie in data de 05.01.2012
Conform art.27 din OG nr. 2/2001 procesul verbal intocmit cu ocazia afisarii , inteleg ca trebuie semnat de cel putin un martor si pus pe usa imobilului / adresa contravenientului unde locuieste , alaturi de PV de constatare a contraventiei .
Consider ca doar asa pot avea cunostinta de ceva care as fi infaptuit, beneficiind totodata de
plata eventualei amenzi in termen de 48 de ore dela data luarii la cunostinta .
Admitand cazul ca ambele procese verbale s-au afisat pe usa imobilului contravenientului
dar PV care probeaza operatiunea de afisare nu este confirmata de cel putin un martor din varii motive ... nu devine nul fiind contrar art. 27 ???
Despre art. 27 doresc un raspuns . Eu doresc sa stiu cum se face operatiunea de afisare la domiciliul contravenientului , in vederea comunicarii procesului-verbal si a instiintarii de plata.
Procesul verbal consider ca trebuie afisat pe usa imobilului respectiv impreuna cu procesul verbal de contraventie.
Daca nu sunt indeplinite conditiile din art. 27 restul este lovit de nulitate ; in cazul meu procesul verbal de indeplinire a procedurii de comunicare este nul intrucat nu este semnat de nici un martor si nici nu l-am gasit pe usa alaturi de pv contraventie.
Intreb si eu aceleasi lucruri pe care le-au intrebat si cei de mai sus:
Cum dovedeste contravenientul data la care s-a facut "afisarea" in plic inchis in cutia postala daca el nu are o copie a PV de afisare conf. art. 27.1, care sa insoteasca plicul sau un alt document cu o data pe el ?? Daca omul lipseste de acasa 5 zile de la data depunerii in cutia postala a PV de contraventie, cum afla daca mai e in termen sau nu?
Cum se respecta dreptul contravenientului de a ataca PV la instanta in 15 zile sau de a plati in cuantum redus daca el nu poate dovedi data la care a gasit plicul in cutia postala ??
Trebuie sa umble omul pe la posta, sa caute agentul constatator sau cum??
Pe bune, e o intrebare foarte serioasa.
Pv contraventie
maria-s
In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)