avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura de afisare amenda la domiciliu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura de afisare amenda la domiciliu

Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de contraventie+p.v de afisare in cutia poștală. (Amenda e de la poliția locala). Neoficial am discutat cu un agent de la p.l care mi-a spus ca nu se mai lasa lipite pe usa din motive de g.d.p.r. Atunci de ce au facut poza la p.v lipite pe usa si apoi le-au pus în c.p? Mie mi se pare total lipsit de logica. De ce vrei sa demonstrezi ca ai lipit ceva pe usa daca tot in c.p. le pui???
Exista vreo baza legală pt aceasta procedura? Tot agentul mi-a spus ca se coroboreaza art mai sus menționat cu nu stiu ce art din gdpr.
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 17:49, 4 August 2021
Afisarea la domiciliu nu este prima optiune, daca tot ati invocat acel articol :
Articolul 27
Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
[ link extern ]
Dar care e problema, pina la urma, din moment ce PV de contraventie v-a fost comunicat ?
De la posta nu am ridicat. Nu am fost la domiciliu in perioada respectiva. Problema e ca am gasit p.v in cutia poștală după termenul de 15 zile, când am revenit la domiciliu. Daca rămâneau afisate pe usa, m-ar fi sunat vreun vecin sau femeia de serviciu care ar fi vazut p.v. lipite pe usa. Deci nu am mai putut plati jumatate din amendă si nici nu am putut contesta in instanta in termenul prevazut. Am depus totusi plângere contravențională si am cerut repunere in termen tocmai pe motivul ca nu am putut lua la cunoștință in timp util. Si evident, am cerut anularea p.v pe motiv de comunicare neconformă cu art 27 din O.G. 2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de amenda pus in cutia postala prettydaniola prettydaniola Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)