avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda CNADNR , art.27 OUG 2/2001
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda CNADNR , art.27 OUG 2/2001

Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a lasat amenda la un vecin care a semnat ca martor.

art.27 OUG 2/2001 "Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor"

intrebare : este corect cum s-a procedat ? PV, impreuna cu amenda nu trebuia afisat pe usa mea sau cel putin pus in cutia postala ?
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 14:06, 25 Februarie 2013
CAPITOLUL III
Aplicarea sancţiunilor contravenţionale
Art. 27

Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.


Citiţi mai mult: [ link extern ]

probabil da , postasul a avut nevoie de semnatura unui martor ca acel PV a ajuns la adresa consemnata!
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. PV de constatare a contraventiei nu a fost trimis prin posta, ci un imputernicit al CNADNR s-a deplasat la domiciliul meu.
2. in lege se vorbeste de comunicare sau AFISARE la domiciliu. ( in acest caz se incheie un PV care trebuie semnat de un martor, in speta un vecin )

Nu se spune in lege faptul ca PV de constatare al amenzii impreuna cu PV de indeplinire a procedurilor de comunicare a PV de constatare a contraventiei
am inteles ... acel PV , trebuia lasat in cutia postala sau lipit pe usa dumneavoastra .faptul ca a semnat un vecin , a fost vorba ca repreznetantul CNADNR ,si-a consemnat in agenda faptul ca a fost la domicilul dumneavoastra si ati fost acasa. PV-ul l-a lasat la vecin , tocmai sa nu se piarda , poate cutia postala nu este incuiata , iar de pe usa putea sa-l ia oricine . cred ca a procedat corect , ca sa va avizeze faptul ca aveti o contaventie...
nu stiu daca aici trebuie sa luam in considerare cum a crezut el ca ar fi mai bine ci cum spune legea si doi la mana, cutia postala este prevazuta cu cheie.
Problema care se pune este ca eu am lipsit de la domicliu 2 saptamani, si nu am platit amenda in 48 de ore ca sa benificiez de reducerea la jumatate.
Aceasta este o practica deficitara pentru ca un vecin nu are nicio obligatie de a-mi inmana mie PV si nu mai vorbim de faptul ca daca vecinul meu nu ma vede acasa timp de 2 zile, eu fiind acasa, si prin acest fapt sunt privat de reducerea platii amenzii .

Pot sa ma duc in instanta sa fac plangere cum ca nu mi-a fost inmanat PV in 48 de ore .
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
razvanpopescu, utilizator
ei na...acum si vecinul a fost rau intentionat, clar ! putea sa refuze , pe motiv ca sunteti certati si nu va vorbiti ! sau putea sa va sune (daca va cunoaste nr de telefon) , sa va informeze cel putin! dar....


oricum reprezentantul a procedat corect , din punctul lui de vedere , doar ca nu trebuia sa lase vecinului PV-ul , si trebuia sa vi-l lipeasca pe usa , sau pus in cutia postala....si apoi pentru vigneta , daca exista poze sau filmare , doar cu contestatie se poate rezolva !
va trebuie un argument serios si timp....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal de contraventie in cutia postala adi_vor adi_vor buna ziua ma puteti lamuri cum se mai trimit procesele verbale de amenda prin posta? am primit unul in cutia postala intr-un plic deschis probabil lasat ... (vezi toată discuția)
Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)