avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare proces verbal de contraventie in cutia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare proces verbal de contraventie in cutia postala

buna ziua
ma puteti lamuri cum se mai trimit procesele verbale de amenda prin posta?

am primit unul in cutia postala intr-un plic deschis probabil lasat personal si stiam ca se trimit prin confirmare de primire prin posta. si daca este corecta modalitate unde este specificat in lege.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:43, 22 Februarie 2011
Ordonanta nr. 2/2001 (actualizata)

Art. 25. - (1) Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.

dragut ca l-au bagat in cutia postala, mie mi l-au afisat pe usa de intrare in scara de bloc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat George93GL George93GL Buna ziua. Procesul verbal(amenda,politia rutiera) nesemnat ajunge in mod normal acasa in maxim 30 de zile pentru a nu fi lovit de nulitate absoluta.Intrebarea ... (vezi toată discuția)