avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal nesemnat

Buna ziua. Procesul verbal(amenda,politia rutiera) nesemnat ajunge in mod normal acasa in maxim 30 de zile pentru a nu fi lovit de nulitate absoluta.Intrebarea mea este: Care este forma legala de aducere la cunostinta a procesului verbal? intreb acest lucru pentru ca de curand un domn politist s-a prezentat la mine la usa,stiam pentru ce ma cauta,am refuzat sa deschid pentru a amana luarea la cunostinta timp de 30 de zile,insa am gasit procesul verbal in cutia postala.Ulterior am aflat de domnul politist a intrebat vecinii despre mine. Mentionez ca pe spatele procesului verbal apare"Afisat la data x,si o stapila si o semnatura".Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:17, 6 Aprilie 2014
Comunicarea procesului verbal se poate face prin posta sau prin afisare la domiciliu.

OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
Art. 27. − Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu
aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului.
Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un
martor.

[ link extern ] /
Sa inteleg ca dupa ce o primesc in cutia postala nu mai am nici o sansa nu?
Va multumesc mult
Cam asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal de contraventie in cutia postala adi_vor adi_vor buna ziua ma puteti lamuri cum se mai trimit procesele verbale de amenda prin posta? am primit unul in cutia postala intr-un plic deschis probabil lasat ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)