avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV contraventie

In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat neregulamentar si am de platit o amenda. Neprezentamdu-ma, am primit in cutia postala ieri PV de constatare a contraventiei precum si PV de aducere la indeplinire a procedurii. Aceste acte sunt semnate doar de catre agentul constatator.
Intrebarea mea este daca termenul de 6 luni in care se comunica constatatrea unei contraventii nu s-a modificat si daca este suficienta semnatura agentului constatator (nu este semnat nici de vreun martor si nici de mine - contravenient).
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 14:26, 22 Februarie 2016
Art. 27 din ordonanta de guvern privind regimul juridic al contraventiilor spune asa: Comunicarea procesului verbal si a instiintarii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul/sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor. Asta inseamna ca dvs ar fi trebuit sa semnati pentru preluarea acelui act, ori sa se faca dovada afisarii.
Referitor la cealalta intrebare: in termen de 6 luni trebuie sa se aplice amenda iar comunicarea catre contravenient trebuie sa se faca in termen de 2 luni de la data aplicarii amenzii - art 13,14 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie popika0527 popika0527 Am contestat o amenda de circulatie,pentru ca PV ul a fost comunicat la 40 de zile dupa emiterea lui,prin afisare la domiciliu.Am mai formulat si mai multe ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare LPK LPK Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a ... (vezi toată discuția)