avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare proces verbal contraventie fara data de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare

Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a acestui proces verbal? Mentionez ca doresc sa fac contestatie, iar procesul verbal a fost gasit lipit de usa blocului dupa 16 zile de la emiterea acestuia, fara sa contina o data de afisare. Agentul constatator nu a pus PV la posta tocmai pentru a ma lipsi de dreptul de a face contestatie si a plati amenda intreaga. Va rog sa-mi spuneti ce cai de atac am la aceasta problema. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2015
LPK, utilizator
Cel mai recent răspuns: stanescucristiana , utilizator 08:57, 25 Iulie 2015
Metoda afisarii este una din metodele de comunicare si are temei legal.
Trimiterea prin posta nu este obligatorie. Nu aveti nicio cale de atac a problemei.

Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
art. 27
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
In aceasta cauza nu trebuia evidentiata data afisarii procesului verbal? Nu imi ingradeste in acest fel dreptul de a face contestatie sau de a plati amenda la jumate in 48 de ore? Daca Pv era trimis prin posta aveam mentionata data postei si ma puteam incadra in termenul legal de 15 zile. Nu vreau sa fac plangere asupra agentului de politie ci vreau doar sa imi exercit dreptul de a contesta decizia acestuia.
Procesul verbal contraventional trebuie insotit cu procesul - verbal de indeplinire a procedurii Acesta cuprinde : data afisarii , numele agentului , numele si adresa contraventionalului ,numele martorului cu seria si nr. buletin, actul care a fost afisat.
Solicitati dovada indeplinirii aduceriii la cunostiinta a procesului verbal.
Daca acest proces verbal de indeplinire a procedurii nu exista ce pot face in situatia data. Mentionez ca m-am intalnit cu agentul care a facut constatarea dar acesta refuza sau evita sa-mi dea actul solicitat.
Il contestati in instanta, solicitand si dovada din partea politiei cand au afisat pv. Daca de la data afisarii au trecut 15 zile , chemati martorul care a fost prezent la indeplinirea actului de infatisare in instanta. Martorul nu poate fi un alt politist. PV se contesta in 15 zile de la data afisarii , fara sa se ia in calcul ziua cand a fost afisat. Daca ultima zi cade intr-o zi de repaus ( sambata, duminica ) , sau zi de sarbatoare, termenul se prelungeste cu o zi , pana la inchiderea programului instantei ( programul OP- puteti sa trimiteti contestatia si prin posta, sau curier). Data cand ati depus plicul la OP conteaza.Solicitati toate documentele care au stat la baza intocmirii PV.La ce data ati gasit PV afisat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata amenda circulatie fara proces verbal marinelasss marinelasss buna ziua, am primimit de la circa financiara instiintare ca am de platit amenda conform unui proces verbal din luna ianuarie. Nu am luat la cunostinta si ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)