avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instiintare plata amenda circulatie fara proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instiintare plata amenda circulatie fara proces verbal

buna ziua,
am primimit de la circa financiara instiintare ca am de platit amenda conform unui proces verbal din luna ianuarie.
Nu am luat la cunostinta si nu am semnat nici un process verbal si nici cei de la circa financiara nu mi l-au trimis.
As vrea sa stiu cum sa intru in posesia procesului verbal si sa am si data primirii si care e legislatia documente, pentru a contesta.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: joe ad-tor , utilizator 18:03, 17 Decembrie 2018
Cu siguranta, procesul-verbal v-a fost trimis acasa prin posta sau v-a fost inmanat chiar la momentul constatarii contraventiei; plangerea contraventionala trebuia facuta in 15 zile de la primirea procesului-verbal.
Acum este tardiv sa mai faceti vreun demers din acest punct de vedere, in schimb puteti face contestatie la executare atunci cand ANAF va trece la executarea silita.
Procesul verbal nu mi-a fost trimis. Problema este ca nu mi-a fost inmanat de politist si nici prin posta. Ar fi fost cu confirmare de pimire si as fi semnat, asa cum am semnat pentru Se poate dovedi.
Problema e ca nu s-a lucrat correct si vreau sa evit pe viitor.mi-a venit executare silita in baza unui nr de P.V. DAR FRA SA AM ACEST PROCES SI NU AM NICI O DOVADA CA AM VREO VINA
asa poate sa-mi vina amenzi dupa bunul plac al politistilor.
Nu ar trebui sa intru in posesiaP.V. si a dovezilor?


Solicitați comunicarea procesului-verbal de contravenție, apoi formulați plângere împotriva lui și solicitați instanței să vă repună în termenul de formulare a acesteia.

Dacă poliția va face dovada că v-a comunicat actul sancționator întâi prin poștă și apoi prin afișare, cererea de repunere în termen va fi respinsă iar plângerea va fi respinsă ca tardiv formulată. Dacă poliția nu face dovada că v-a comunicat procesul-verbal, cererea de repunere în termen va fi admisă iar instanța va soluționa plângerea dvs.

Plângerea suspendă executarea.
1. solicitati la Fisc copia PV prin care ati fost sanctionata, copia PV prin care se afirma ca primul PV ( cel de contraventie ) v-a fost fost "comunicat" prin afisare la domiciliu si analizati-le atent pe ambele. Solicitati si data cand PV de contraventie a fost comunicat Fiscului spre executare.
2. Este posibil sa puteti dovedi ca cel de-al doilea PV atesta o situatie nereala, mai precis apare un martor scos din burta, practic comunicarea nu s-a realizat efectiv iar executarea este perimata.
3. Gasiti un martor ( cel putin, poate instanta va va aproba chiar doi) ) care sa poata sustine ca nu a vazut o astfel de afisare la domiciliul dvs. si contestati in instanta pe exceptia necomunicarii cu solicitarea audierii martorului care a confirmat pentru constatator faptul nereal al afisarii.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Contestare radar MrSmersh MrSmersh In 2 mai anul trecut am fost oprit in HD la intrarea in o localitate. Am data actele si cind s-a intors agentul am intrebat care e problema, raspuns\" radar 73 ... (vezi toată discuția)