avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie

ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ;
1 trimiterea lui prin posta
2 afisarea la domiciliu
3 primirea si semnarea de contravenient a recomandatei si a confirmari de primire.
trimiterea pv prin posta nu garanteaza ca a fost comunicat contravenientului daca acesta nu a semnat de primirea lui.
credeti ca daca nu a semnat de primirea pv se poate numi comunicare
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 15:53, 14 August 2010
Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire.
Cu privire la afisarea la domiciliul sau la sediul contravenientului, operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Buna ziua !
Toate trei si... o intrebare retorica : daca un infractor nu semneaza primirea unei citatii, credeti ca nu v- a mai fi judecat ?
Trimiterea prin posta, recomandat cu confirmare de primire, garanteaza comunicarea prin insasi confirmarea pimirii. In alta ordine de idei, procedura stabileste clar ce trebuie facut pentru a fi acoperita aceasta comunicare in cazul refuzului de a semna, imposibilitatii depistarii domiciliului partii in cauza, etc, inclusiv prin afisarea la sediul autoritatii publice locale sau publicarea intr- un ziar de mare tiraj a copiei respectivului PV.
Cu stima !
procedura e indeplinita prin faptul ca este expediat procesul verbal prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. nu e necesara semnatura.
lbarbu a scris:

ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ;
1 trimiterea lui prin posta
2 afisarea la domiciliu
3 primirea si semnarea de contravenient a recomandatei si a confirmari de primire.
trimiterea pv prin posta nu garanteaza ca a fost comunicat contravenientului daca acesta nu a semnat de primirea lui.
credeti ca daca nu a semnat de primirea pv se poate numi comunicare



Exact . Nu are relevanta faptul ca a fost trimis prin posta cu confirmare de primire atata timp cat destinatarul , respectiv , rudele sau persoanele care locuiesc cu acesta nu semneaza confirmarea , neprimind astfel plicul , refuzandu-l . Astfel , in aceste conditii , in care se refuza plicul cu procesul verbal , acesta se intoarce la institutia din care face parte agentul constatator ( integral ) , ori daca s-a retrimis expeditorului , nu mai avea cum sa fie comunicat . Este obligatorie semnatura destinatarului , respectiv a persoanelor ce locuiesc cu acesta pe confirmarea de primire care , constituie dovada indeplinirii procedurii de comunicare . In astfel de cazuri , cand se refuza primirea mandatului postal si acesta este retrimis agentului constatator , se procedeazala cealalta operatiune de comunicare si anume afisarea la domiciliu . La afisarea la domiciliu nu intereseaza semnatura destinatarului , ci doar procesul verbal de comunicare incheiat cu ocazia afisarii procesului verbal , pe usa imobilului , fapt confirmat de cel putin un marotr care va si semna pe respectivul PV de comunicare . ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)