avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda primita acasa fara plic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda primita acasa fara plic

Buna ziua
Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. Este posibil asa ceva? Este valabil? Cum s.ar proceda?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:42, 12 Octombrie 2017
Da, este amenda de la CNADNR? Puteţi face plângere contravenţională.
Este de la politia rutiera presupun din august. Nefiind de acord cu procesu verbal atunci am refuzat sa semnez. Ei (politia) au facut in asa mod ca ieri au pus procesu la posta. Avand si domiciliu in alta tara, eu nu sunt prezenta sa fiu pus la curent cu acel proces.
Faceti urmatorul calcul: de la data procesului-verbal si pana la data de pe plic, au trecut mai mult de 2 luni? Daca da, atunci dreptul de a aplica sancţiunea contravenţională s-a prescris. Dacă nu, verificati daca refuzul semnării este confirmat de un martor? Această lipsă ar putea fi un motiv de nulitate a procesului-verbal. Oricum ar fi, trebuie să faceţi plângerea contravenţională pentru că altfel nu scăpaţi de amendă.

Succes!
Faptul e ca au pus un martor dupa care nu a fost prezent. Ei au plecat imediat la momentu cererei probei video/foto cu viteza depasita care sustineau ca eu o aveam.
Avocat Lucia Pascaru a scris:

Faceti urmatorul calcul: de la data procesului-verbal si pana la data de pe plic, au trecut mai mult de 2 luni? Daca da, atunci dreptul de a aplica sancţiunea contravenţională s-a prescris.

Termenul legal de comunicare este de 2 luni de la întocmirea PV.
Dreptul de a aplica sancţiunea contravenţională se prescrie în termen de 6 luni de la constatare.

Ținând cont de natura contravenției respectiv depășirea vitezei legale ce se constată cu mijloace certificate metrologic nici martorul asistent nu este obligatoriu .
Deci ca concluzie, poliția a parcurs pașii legali si șanse să anulati PV n stiu în ce măsură mai sunt .
Atentie ! Dacă nu platiti amenda riscati executarea silită si blocarea conturilor.

Alte discuții în legătură

Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare LPK LPK Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare! dupa 2 luni primita in posta! AndreiMAD AndreiMAD Buna, sunt din Timis, ma numesc Andrei Mladen si: am primit in posta (acum in luna martie) o amenda pentru parcare(in luna ianuarie) intr-un loc interzis in ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)