avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare radar

In 2 mai anul trecut am fost oprit in HD la intrarea in o localitate. Am data actele si cind s-a intors agentul am intrebat care e problema, raspuns" radar 73 km in localitate semnaza procesul verbal ". Am cerut agnetul sa se legitimeze, si sa imi prezinte documetele si probele radarului... A refuzat eu am consemnat asta la mentiuni si am refuzat sa semnez procesul verbal.

Liniste pina ieri cind am primit somatie de plata de la adminstratia finaciara pentru amenda neplatita... Acolo era si o copie a procesului verbal, nu e semnat dar are niste semne pe el care pot fi tratate ca orice... Nu eram singur in masina deci am martor ca nu am semnat, dar agentul nu a consemat asta si nici nu prezinta martor.

In mai aveam si un inregistrator de drum pe masina deci sint destul de sigur ca nu eram la 73... Si in plus pozitia unde erau politist relativ aproape de intrarea in localitate in virf deal dupa o panta in coborire destul de mare...

Ce optiuni am?
PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE? Sau impotriva executarii?
Si la ce judecatorie o depun? Sint din Timisoara pe PV se zice ceva de Deva... Daca trebuie la Deva trebuie sa ma duc pina acolo?

Multumesc mult!
Pot sa spun ca daca eram vinovat plateam fara sa zic nimic, dar nu sint si e chestie de principiu, mai ales ca in timp ce asteptam actele treceau cu suta pe linga mine unii si politisti nimic... I-au oprit doar pe aia care ii puteau opri...

Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 18:44, 25 Februarie 2009
Eu as face si una si alta. O actiune la Timisoara in ceea ce priveste administratia financiara.si o actiune la Deva pentru PV. Nu iesiti din termene.
Sansele sunt minime dar am si eu principii, si pentru ele trebuie luptat.
Pacat ca sunteti atat de departe.

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc!

Dar ca intrebare ramine cum depun plingerea la Deva, se poate pe recomendata posta curier mail fax sau trebuie sa ma duc pina acolo?


Inteleg ca nici nu ti-a mai fost comunicat P.V, in acel termen de 30 de zile prevazut de o.g.:O
Urmeaza sfatul Ilenei !
-trimite prin posta (la DEVA),cu A.R,plangere de anulare a p.v.(cerand judecarea in lipsa) .
- invoca la MOTIVE \" cele consemnate la obiectiuni plus faptul ca p.v. nu ti-a fost comunicat in termenul de 30 zile, prevazut de lege
-concomitent, formulati contestatie la executare-la jud.Timisoara ,invocand aceleasi motive:training: succes!!
Inteleg ca nu va inmanat procesul verbal dupa ce ati refuzat semnarea lui ?
Daca nu v a fost inmanat personal si nici comunicat , faceti plingere , solicitati repunerea in termenul de formulare al plingerii si invocati exceptia prescriptiei executarii amenzii contraventionale .Solicitati sa va faca dovada comunicarii p.v.
.Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de
constatare a contraventiei nu a fost comunicat
contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii
Articolul este din OG2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni - plangere contraventionala bogdancovaci bogdancovaci Sa ma judec cu Politia Română??? ideea e in felul urmaritor... 15 zile dovada.... motivul \"neacordare prioritate la trecerea de pietoni\". Pe scurt, ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)