Am contestat o amenda de circulatie,pentru ca PV ul a fost comunicat la 40 de zile dupa emiterea lui,prin afisare la domiciliu.Am mai formulat si mai multe motive tehnice:greseli in PV,nestabilirea exacta a locului,etc.In citatia primita mi se cere sa depun la dosar <dovada luarii la cunostiinta a PV ului> sub sanctiunea suspendarii cauzei.Ce trebuie sa fac in acest caz? Eu sunt cel care trebuie sa dovedesc data afisarii?Nu exista reglementari privind afisarea?Unde le gasesc?
OG 2/2001 art 27
Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Probabil ca ei au dovada ca s-a comunicat in timp util, dvs ziceti ca nu, ar trebui sa si dovediti.
Pe PV nu scrie cine a fost de fata cand s-a comunicat ?
Art. 27 din Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor stipuleaza urmatoarele:
"Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor".
Va multumesc pentru raspuns.Pe PV nu scrie nimic,in citatie nu este nicio referire la vreo dovada asupra datei la care PV ul a fost afisat,iar data la care a fost afisat este absolut sigura deoarece agentul care a afisat a fost observat de catre un vecin.Pe acesta nu as vrea totusi sa il chem martor pentru ca este o persoana in varsta.
Pv contraventie
maria-s
In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)