avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda circulatie

Am contestat o amenda de circulatie,pentru ca PV ul a fost comunicat la 40 de zile dupa emiterea lui,prin afisare la domiciliu.Am mai formulat si mai multe motive tehnice:greseli in PV,nestabilirea exacta a locului,etc.In citatia primita mi se cere sa depun la dosar <dovada luarii la cunostiinta a PV ului> sub sanctiunea suspendarii cauzei.Ce trebuie sa fac in acest caz? Eu sunt cel care trebuie sa dovedesc data afisarii?Nu exista reglementari privind afisarea?Unde le gasesc?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 19:12, 18 Noiembrie 2012
OG 2/2001 art 27
Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.

Probabil ca ei au dovada ca s-a comunicat in timp util, dvs ziceti ca nu, ar trebui sa si dovediti.
Pe PV nu scrie cine a fost de fata cand s-a comunicat ?

Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Art. 27 din Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor stipuleaza urmatoarele:
"Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor".


Aratati instantei ca ati primit procesul verbal prin afisare. Astfel, organul constatator sa faca dovada cu inscrisuri ca va fost afisat in termen.
Va multumesc pentru raspuns.Pe PV nu scrie nimic,in citatie nu este nicio referire la vreo dovada asupra datei la care PV ul a fost afisat,iar data la care a fost afisat este absolut sigura deoarece agentul care a afisat a fost observat de catre un vecin.Pe acesta nu as vrea totusi sa il chem martor pentru ca este o persoana in varsta.
Va recomand ca pana la termenul de judecata sa studiati dosarul asupra pieselor depuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie maria-s maria-s In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventional neconfirmat prin posta si retrimis la expeditor. ce se intampla mai departe ? cand se socoteste procedura de comunicare indeplinita? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! In cazul neconfirmarii primirii unui proces verbal contraventional care se reantoarce la autoritatea care la emis, cand se considera procedura de ... (vezi toată discuția)