avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal contraventional neconfirmat prin posta ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal contraventional neconfirmat prin posta si retrimis la expeditor. Ce se intampla mai departe ? Cand se socoteste procedura de comunicare indeplinita?

Buna ziua! In cazul neconfirmarii primirii unui proces verbal contraventional care se reantoarce la autoritatea care la emis, cand se considera procedura de comunicare a acestuia indeplinita? Autoritatea emitenta este obligata sa-l afiseze in public? Daca DA, termenul de 15 zile in care poate fi facuta o contestatie curge de la data afisarii acestuia? Sau este alt termen? Va multumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 14:31, 7 Decembrie 2012
Buna ziua!

Autoritatea emitenta are alternativa afisarii la domiciliului/sediul contravenientului, conform art.27 din OG nr.2/2001:

Art. 27 - Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

Numai bine!
Multumesc pentru raspuns ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca nu semnezi dovada de comunicare a procesului verbal de contraventie amenda poate fi data in debit? nyrolf nyrolf daca primesti sanctiune contraventionala, semnezi procesul verbal de contraventie,nu semnezi dovada de primire ex. 2, se poate trimite in debit amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ragaliemariana ragaliemariana Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie popika0527 popika0527 Am contestat o amenda de circulatie,pentru ca PV ul a fost comunicat la 40 de zile dupa emiterea lui,prin afisare la domiciliu.Am mai formulat si mai multe ... (vezi toată discuția)