Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la Adm.Financiara. Nu am primit nimic, acasa prin posta. Ce pot sa fac ? Sa contest ce?
Nu am nici un act.
Depuneti plangere impotriva acestui act de sanctionare la judecatoria in circumscriptia careia a fost constatata contraventia.Solicitati anularea acestui proces verbal pe motiv de nelegalitate,potrivit art.14 din og.2/2001.
ART. 14-og 2/2001
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.
ART. 26-OG 2/2001
(1) Dacă agentul constatator aplica şi sancţiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta şi înştiinţarea de plata se înmânează contravenientului, făcându-se menţiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplica şi fata de celelalte persoane cărora trebuie sa li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia.
(3) In cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plata se face de către agentul constatator în termen de cel mult o luna de la data încheierii.
ART. 27-OG 2/2001
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
Faceti urgent 2 lucruri (2 procese): 1. plangere la procesul verbal de contraventie(daca vi s-a comunicat odata cu somatia de la afp) si 2: contestatie la executare - raportat la actul care v-a fost comunicat de la afp. La dosarul cu procesul verbal invocati art. 14 din og 2/2001: prescrisptia sanctiunii amenzii. Angajati un avocat si cauzele se vor castiga.