Buna,
Acim 2 sapt mi-a fost luat carnetul pentru depasire neregulamentara, am refuzat sa semnez procesul si acum mi-a expirat dovada si procesul verbal nu mi-a venit acasa. Exista vreo posibilitate sa intru in posesia lui mai repede, o modalitate sa fac o copie cumva de la politie. Treaba este ca politia in mod intentionat nu vor sa il trimita.
Potrivit alin.3 din textul de lege jos mentionat,in termen de o luna de la data constatarii si aplicarii sanctiunii agentul constatator este obligat sa va comunice procesul verbal si instiintarea de plata.
OG 2/2001 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor actualizata la 25 septembrie 2010
ART. 26
(1) Dacă agentul constatator aplica şi sancţiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta şi înştiinţarea de plata se înmânează contravenientului, făcându-se menţiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplica şi fata de celelalte persoane cărora trebuie sa li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia.
(3) In cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plata se face de către agentul constatator în termen de cel mult o luna de la data încheierii.
Il veti primi prin posta sau se va afisa pe usa de la dumneavoastra de la domiciului in caz ca refuzati sa il primiti.
NU exista o posibilitate legala de a urgenta primirea decat sa mergeti sa il cereti dumneavoastra personal.