avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate Oanamihai82

Activitate Oanamihai82

Răspuns la discuția Imobil credit ipotecar partaj

Valeriu Chirita a scris:

Nu as merge pe varianta donatie intre soti, act ce poate fi revocat oricând in timpul casatoriei. In functie de relatiile dintre soti si raportat la intregul lor patrimoniu as cauta alta solutie.

Multumesc pentru raspuns, dvstra ce solutie ati propune? As vrea sa ma pun la adapost in cazul unui eventual divort. Tin sa mentionez ca acesta a fost un act premeditat al fratelui dorind sa protejeze casa si bunurile fata de mine
Răspuns la discuția Imobil credit ipotecar partaj


Multumesc pt raspuns. Dar daca in timpul casatoriei i~as cere sa ma treaca in coproprietate, este posibil?
Răspuns la discuția Imobil credit ipotecar partaj


prepeleac a scris:

Imobilul nu se partajeaza, e bun propriu al celui ce figureaza ca proprietar in CF. La partaj se poate cere drept de creanta pt ratele achitate in timpul casatoriei,50% din valoarea acestora revenind celuilalt sot neproprietar .



Din cate am inteles mai sus el poate face dovada transferurilor bancare dintre sot si frate si nu mai pot cere nici un drept de creanta, deci practic nu pot obtine nimic. Corect?
Imobilul cumparat prin credit ipotecar cu rate platite din contul fratelui se poate partaja la divort? Imobilul este cumparat inainte de casatorie, dar ratele sunt platite in timpul casatoriei cu banii fratelui sotului virati pe un card care este pe numele sotului. Mai pe scurt fratele ii vireaza din contul sau catre sotul meu banii pentru rata casei. Ce se intampla la divort? Se mai poate partaja sau el vine cu dovada ca ratele au fost platite de frate?