avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil credit ipotecar partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil credit ipotecar partaj

Imobilul cumparat prin credit ipotecar cu rate platite din contul fratelui se poate partaja la divort? Imobilul este cumparat inainte de casatorie, dar ratele sunt platite in timpul casatoriei cu banii fratelui sotului virati pe un card care este pe numele sotului. Mai pe scurt fratele ii vireaza din contul sau catre sotul meu banii pentru rata casei. Ce se intampla la divort? Se mai poate partaja sau el vine cu dovada ca ratele au fost platite de frate?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Oanamihai82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oanamihai82 , utilizator 10:11, 30 Ianuarie 2018
Imobilul fiind cumparat inainte de casatorie, este bun propriu al sotului.
Ati fi putut avea un drept de creanta pentru partea pe care ati fi achitat-o ca si rate, dar, dat fiind ca banii au provenit de la fratele sotului, invocarea unui astfel de drept ar fi usor de respins prin prezentarea transferurilor de bani.
Imobilul nu se partajeaza, e bun propriu al celui ce figureaza ca proprietar in CF. La partaj se poate cere drept de creanta pt ratele achitate in timpul casatoriei,50% din valoarea acestora revenind celuilalt sot neproprietar .


prepeleac a scris:

Imobilul nu se partajeaza, e bun propriu al celui ce figureaza ca proprietar in CF. La partaj se poate cere drept de creanta pt ratele achitate in timpul casatoriei,50% din valoarea acestora revenind celuilalt sot neproprietar .



Din cate am inteles mai sus el poate face dovada transferurilor bancare dintre sot si frate si nu mai pot cere nici un drept de creanta, deci practic nu pot obtine nimic. Corect?


Multumesc pt raspuns. Dar daca in timpul casatoriei i~as cere sa ma treaca in coproprietate, este posibil?
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Daca doreste poate sa va faca donatie in timpul casatoriei ( 50% sau orice alta cota)

Alte discuții în legătură

Partajare bunuri calling calling Buna ziua, in cazul unui divorț bunurile ( imobil ) dobândite înaintea căsătoriei se împart ? ( Căsătoria sa încheiat în anul 2016 ) și nu a ... (vezi toată discuția)
Partaj, intr-o situatie mai putin intalnita cuziamusia cuziamusia In timpul casatoriei, in anul 2006, sotia A da cu titlu de imprumut fratelui sau C suma de 50.000€ (desigur ca din banii comuni cu sotul B), bani cu care ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)