Buna ziua, ma numesc Andreea Dogar si sunt jurnalist la publicatia online greatnews.ro. In prezent documentez un articol despre o firma (Direct Office SRL) care vinde diverse produse, dar care si organizeaza o multime de concursuri pe care zeci de persoane le-au reclamat pe siteul petitieonline.ro ca fiind inselatoare. Am si eu acasa multe pliante si reclame de la aceasta firma. Practic, din ce am observat pana acum, firma foloseste formulari care ii deruteaza pe oameni, astfel incat ei au impresia ca au castigat suma mare de bani de care se vorbeste (12.000 de lei, 15.000 de lei etc). Unele formulari chiar mi se par lipsite de echivoc si clar inselatoare. As dori sa realizez un interviu cu un avocat cu experienta in astfel de cazuri (daca a reprezentat in instanta pe unul dintre oamenii care au dat in judecata firma cu atat mai bine). Scopul interviului este in special de a intelege ce sanse au clientii de a castiga in instanta si daca actiunile firmei sunt intr-adevar de natura penala sau nu. Ati putea sa imi recomandati pe cineva? Numarul meu de telefon este 0722 388 065, adresa redactiagreatnews@gmail.com. Va multumesc pentru amabilitate.
Multumesc frumos. De obicei astfel de informatii sunt in calculator, dar daca legea se refera la orice bunuri inseamna ca si un laptop, o imprimanta sau o camera foto/video intra in aceeasi categorie. Am sa intreb si un specialist autorizat in domeniu. Va multumesc de ajutor!
Buna ziua. Da, am citit articolul respectiv, dar nu m-am lamurit. Noi suntem jurnalisti, CAEN-urile principale ale firmei, cele activate, sunt pe activitati de presa independente si agentii de publicitate.
La Articolul 22, aceasta lege spune ca
ART. 22
(1) Producătorul de deşeuri sau, după caz, orice deţinător de deşeuri are obligaţia de a efectua operaţiunile de
tratare în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) - (3) şi art. 20 sau de a transfera aceste operaţiuni unui operator
economic autorizat care desfăşoară activităţi de tratare a deşeurilor sau unui operator public ori privat de colectare a
deşeurilor în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) - (3) şi art. 20.
(2) Operatorii economici autorizaţi din punct de vedere al protecţiei mediului pentru efectuarea operaţiunilor de
colectare şi transport au obligaţia să transporte deşeurile numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor
de tratare.
(3) Deţinătorii/Producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, precum şi operatorii economici prevăzuţi
la alin. (2) au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure
îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane.
(4) Persoanele desemnate, prevăzute la alin. (3), trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a
deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate
Intrebarea mea este daca am o firma mica cu sediul social intr-un apartament, fara alt punct de lucru, iar singurele deseuri rezultate din activitate sunt niste hartii (plicuri, contracte etc), in cantitate foarte mica, se considera ca sunt detinator de deseuri si cineva de la firma ar trebui sa urmeze acel curs mentionat in lege? Am vazut ca amenzile trecute in lege sunt foarte mari si voiam sa inteleg mai exact cui i se aplica legea. Va multumesc frumos.
Buna ziua. Imi este neclar ce firme sunt obligate sa depuna acea analiza de risc la securitatea fizica si poate m-ati putea lamuri. O firma mica, ce are sediu social intr-un apartament de bloc (fara alt punct de lucru), si care detine bunuri precum o imprimanta, un aparat foto, o camera video este obligata sa faca aceasta analiza de risc? Nu inteleg care este valoarea bunurilor de la care se considera ca e necesara o analiza de risc. Va multumesc frumos pentru ajutor.