Admite în parte excepţia tardivităţii invocată prin întâmpinare şi pe cale de consecinţă: Respinge ca tardivă contestaţia la executare formulată.
Asta e hotărârea pe scurt
pe fond a fost respinsă ca tardiva și neîntemeiată - cu drept de recurs în 15 zile, întrebarea mea este : pot să fac cerere de punere în posesie a imobilului sau să aștept să văd dacă o să se facă recurs si să aștept hotărâre la recurs
Bună, sunt adjudecatarul unui imobil, după adjudecare sa făcut contestație la executare, pe fond a fost respinsă ca tardiva și neîntemeiată - cu drept de recurs în 15 zile, întrebarea mea este : pot să fac cerere de punere în posesie a imobilului sau să aștept să văd dacă o să se facă recurs si să aștept hotărâre la recurs
Contestatorul are cononvingerea personală că dosaru de executare este perimat, o să merg la proces și asta o să zic și eu,, sunt convins că dosarul executorului este corect, ce ziceți?
Normal ca sunt interesat,dar nu vad de ce sa ma apar.Am înțeles (de-a fir a par). Dar atunci cum se constată dacă e perimat sau nu,sau ce motivație se dă la hotărâre dacă nu se citește dosarul de execuție
multumesc de raspunsuri,foarte utile,intrebarea finala .... eu o data cu intampinarea trebuie sa aduc probe din dosarul executorului ? sau dosarul executorului(copie) trimis in instanta este proba ?
Din concluzia ce am postat-o mai sus vroiam să știu dacă e corect asta........ Asta dacă executorul judecătoresc nu a mai emis niciun fel de somaţie, poprire sau urmărire mobiliară sau imobiliară.
Concluzia mă interesează este buna?... Astfel, la alineatul 1 al articolului 389 se arată că, dacă creditorul a lăsat să treacă şase luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept şi orice parte interesată poate cere desfiinţarea ei.
Ce concluzie trebuie trasă din acest articol?
Creditorul are obligaţia esenţială ca din şase în şase luni de zile, dacă se află pe legea veche, să facă cereri de stăruinţă în executarea silită. Asta dacă executorul judecătoresc nu a mai emis niciun fel de somaţie, poprire sau urmărire mobiliară sau imobiliară.
Au invocat 389 al. 1 cpc vechi, în drept 711 cpc, dar vă rog vrumos dacă puteți să-mi răspundeți este de ajuns ca executorul din 6 în 6 luni să facă acte de urmarire sau e nevoie și de creditor