Bună ziua.cine trebuie sa ii restituie concubinei tatălui meu decedat banii pe care pretinde ca i-a investit în casa tatălui? S-a dezbătut masa succesorală, s-au stabilit moștenitorii de drept. Doamna pretinde banii investiți dar în același timp nu restituie bunurile personale ale decedatului, respectiv bijuterii și bani.mulțumesc pentru răspuns.
Va mulțumesc pentru răspuns. Un cazul în care intenteaza proces pentru recuperarea investițiilor făcute cine se face responsabil de plata ?mostenitorii?
DAN POPESCU a scris:
Concubinajul nu nu da drept de succesiune si nici de proprietate,doar un drept de creanta ptr.imbunatatirile efectuate si dovedite.(inscrisuri,martori.)Ptr.masina o puteti da in judecata .
Bună ziua.as dori sa știu ce drepturi are concubina tatălui meu decedat în urma cu un an.în urma succesiunii s-au stabilit moștenitorii de drept, însă doamna insista ca are drept sa își recupereze investiția făcută în casa tatălui meu, respectiv un gard și niște uși. ..de asemenea as dori sa știu cum am putea recupera mașina pe care a cumpărat o tata necăsătorit fiind dar în situație de concubinaj și pe care doamna refuza sa ne-o dea pe motiv ca a plătit câteva rate.am dori sa evitam un eventual proces civil.va mulțumesc