@dmrp
@dodoambra
@gi-jane2
Buna seara!
In primul rand multumesc tuturor pentru interesul acordat!
Ca sa fiu explicit incep prin a va spune ca la locul de munca minse deconteqza chiria atata timp cat eu sau sotia nu detinem o locuinta proprietate personala. Pentru a beneficia in continuare de acest drept dar si din dorinta de a locui intr'un mediu mai placut decat intr'un apart inchiriat ne'am gandit la posibilitatea achizitionarii unei locuinte pe numele unei matuse urmand a'mi face contract de inchiriere pe acea locuinta dar practic eu si sotia sa locuim in "casa noastra" . Matusa este de acord sa ne ajute si tot odata pentru siguranta noastra sa semneze orice act atata ea cat si sotul ei si de aceea m am gandit la varianta cu imprumutul cu ipoteca pe locuinta. Ma gandesc ce implica o eventuala despartire a mea de sotie tinand cont ca vom contrebui in mod egal la achizitionarea locuintei matusei dar si o eventuala desparitire a matusei de sotul ei. Imprumutul se poate face doar pe numele ei? Sau ea cu banii imprumutati poate fii proprietara unica pe imobil? Multumesc mult!
Daca mai aveti si alte variante sunt binevenite...
gi-jane2 a scris:
Ar putea fi o varianta si pe calea simulatiei prin interpunere de persoane. Asta presupune un act cu ruda semnat inainte de cumpararea oficiala iar vanzatorul sa stie si el de aranjament. In caz ca nu va dori sa va dea ap apoi cand veti dori sau moare saracul pana atunci, aveti la indemana o actiune in constatare.
Ar trebui sa expuneti si motivele pt care vreti sa va complicati, poate exista cai simple de rezolvare.
Oricum, pare ca nu e asa important ca nu ati mai revenit de la postarea intrebarii.
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]
Oricum ar fi, solutii exista, important e sa gasiti una cu mai putine riscuri si costuri mai mici.