Vă mulțumesc! Întrebarea mea se refera la următoarea situație: “salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7." Aceasta interdicție se aplica din prima zi a reluării activitatii și în cazul în care cererea pentru stimulent este depusa cu câtva zile de după prima zi de lucru (fiind la dispoziție 30 de zile)? Firma dorește concedierea din prima zi...
Bună seara!
Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am depus cererea de reluarea activității la vechiul loc de munca după CCC cu 65 de zile mai repede de împlinirea vârstei de 2 ani al copilului, pentru a beneficia de stimulent. Potrivit acestei cereri aș începe activitatea in 5 februarie. Angajatorul deja m-a anunțat ca are dificultăți și în prima zi va emite decizia de concediere ca urmare a desființării postului. Firma încă n-a intrat în insolvență sau faliment. E legal concedierea în acest caz sau se aplică interdicția? În următoarele zile de după reluarea activității vreau sa depun dosarul pentru stimulent, având la dispoziție 30 de zile pentru aceasta. Vă mulțumesc!