avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere după CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere după CCC

Bună seara!
Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am depus cererea de reluarea activității la vechiul loc de munca după CCC cu 65 de zile mai repede de împlinirea vârstei de 2 ani al copilului, pentru a beneficia de stimulent. Potrivit acestei cereri aș începe activitatea in 5 februarie. Angajatorul deja m-a anunțat ca are dificultăți și în prima zi va emite decizia de concediere ca urmare a desființării postului. Firma încă n-a intrat în insolvență sau faliment. E legal concedierea în acest caz sau se aplică interdicția? În următoarele zile de după reluarea activității vreau sa depun dosarul pentru stimulent, având la dispoziție 30 de zile pentru aceasta. Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Selene7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 31 Ianuarie 2018
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
.......
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdicția prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Vă mulțumesc! Întrebarea mea se refera la următoarea situație: “salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7." Aceasta interdicție se aplica din prima zi a reluării activitatii și în cazul în care cererea pentru stimulent este depusa cu câtva zile de după prima zi de lucru (fiind la dispoziție 30 de zile)? Firma dorește concedierea din prima zi...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica din prima zi a revenirii din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare contract de munca dupa revenire din concediu de crestere si ingrijire copil 10 luni madyyy13 madyyy13 Buna ziua . M-am intors pe 3 ian 2013 din concediu de crestere si ingrijire copil 1 an, in care am stat 11 luni fara 3 zile si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada stimulentului de insertie ionut.tudorache ionut.tudorache Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privind protectia salariatei la concediere in timpul perioadei in care aceasta primeste si stimulent de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie MMB MMB buna ziua, as dori cu cat timp inainte de terminarea concediului de crestere copil pina la 1 an pot sa depun dosarul ptr stimulent? De asemenea, daca intre ... (vezi toată discuția)