avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

buna ziua,
as dori cu cat timp inainte de terminarea concediului de crestere copil pina la 1 an pot sa depun dosarul ptr stimulent?
De asemenea, daca intre timp imi incetez activitatea "cu acordul partilor" se sisteaza si stimulentul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 30 Martie 2012
1. "Dosarul" pentru stimulentul de insertie este format din:
- cererea tip pe care o luati de la Primarie si o completati;
- dovada de la angajator ca ati reluat activitatea (aceasta dovada poate fi decizia de reluare a activitatii sau o adeverinta prin care angajatorul confirma data reluarii activitatii).
- ATENTIE!:activitatea trebuie sa fie reluata inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).

2. - Actele le depuneti in termen de maximum 60 de zile de la data cand reluati activitatea, pentru a primi acest stimulent de la acea data.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti primi stimulentul de la data depunerii lor.

3.- In momentul in care nu veti mai obtine venituri din salariu (indiferent de motiv) va inceta si plata stimuletului de insertie.
- Plata stimulentului de insertie se va relua atunci cand veti face dovada ca obtineti venituri profesionale (din munca).
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pentru raspuns.
revin cu inca o intrebare. Am vazut raspunsurile pe aceasta tema , dar, inca nu sunt lamurita. Mi-am notificat inca de la inceputul lunii Martie ca incepind cu luna Aprilie doresc sa-mi reiau activitatea, fiind in concediu de crestere copil pina la 1 an. La prima discutie mi-au facut o oferta pe care am refuzata, de apleca cu niste salarii, acum ramanand sa-mi reiau activitatea cu 17 Aprilie, dar inca nu-m dau un raspuns.
As dori sa stiu, daca i-am notificat pe email-ul companiei, se ia in considerare in caz de ceva....
De asemenea, dat fiind perioada de cand i-am notificat, daca voi fi fortata sa-mi reiau activitatea dupa finalizarea concediului de 12 luni, vor avea 6 luni la dispozitie pina sa ma concedieze? si nu 18 luni ca in varianta in care ma intorceam mai devreme? si pierd si stimulentul...
Astept un raspuns,
Multumesc,
1. Conform OUG 111/2010 nu puteti fi concediata in timp ce sunteti in CCC sau in timp ce beneficiati de stimulent de insertiedecat daca unitatea este in reorganizare judiciara sau faliment (fapt atestat de o hotarare judecatoareasca).

2. Daca aveti probleme cu angajatorul si daca va puteti gasi un alt loc de munca puteti relua activitatea si in alta parte(nu este obligatoriu sa reveniti la angajatorul de unde ati intrat in CCC).

3. Iata ce spune OUG 111/2010:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

4. Observati ca prevederea legala spune pana la 6 luni, adica asta insemnand si o zi si o saptamana (adica nu are obligatia sa va tina inca 6 luni, dar asta dupa ce terminati CCC si stimulentul de insertie).

5. Nu stiu daca angajatorul va recunoaste ca a primit e-mail-ul de la dvs. asa ca este mai bine sa faceti notificarea in scris si sa o puneti la posta, cu confirmare de primire.

6. Pe perioada in care nu veti mai avea venituri salariale nu veti mai beneficia de stimulentul de insertie.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la stimulentul de insertie in favoarea ccc budurca budurca Buna seara ! In Noiembrie 2013 sotia mea a nascut un baietel , iar datorita faptului ca sotia nu a fost angajata , am optat eu pentru stimulentul de insertie . ... (vezi toată discuția)
Dreptul la stimulent insertie 500 de lei gabrielavoinea gabrielavoinea Buna ziua! Am nascut in februarie 2012, lucrand in invatamant si nefiind cadru didactic titular la vremea aceea, am optat pentru CCC de 2 ani. Dar s-a ivit ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie maritrifan maritrifan Buna ziua! Cand am ramas acasa in concediul de crestere copil am optat pentru pentru cel de 2 ani! Acum imprejurarile au facut sa imi gasesc de lucru la un ... (vezi toată discuția)