avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua!
Cand am ramas acasa in concediul de crestere copil am optat pentru pentru cel de 2 ani! Acum imprejurarile au facut sa imi gasesc de lucru la un alt angajator si sa doresc sa ma intorc la servici (subliniez ca este vorba despre un alt loc de munca, nu cel de la care am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani). Am citit pe tot felul de situri ca in cazul in care mama opteaza pentru acordarea indemnizatiei de cc pana la 2 ani nu mai primeste stimulentul de insertie de 500 de lei. Care este de fapt realitatea? Poate mai trebuie sa mentionez ca copilul are acum 6 luni deci m-as intoarce la servici inainte de implinirea unui an. Va multumesc pentru raspunsuri! Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:26, 14 Mai 2013
Daca doriti sa va angajati la un alt angajator faceti o cerere catre firma de reluare a activitatii si incetare a suspendarii CIM pt CCC. Apoi va incetati CIM la firma si va reangajati la noua firma.
Conf art. 7 alin 1-2 OUG 111/2010. Astfel persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, obţin venituri din salarii au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR. Stimulentul de inserţie se acordă pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani.
Conf art 12 alin 6 HG 52/2011 in cazul în care persoana îndreptăţită care a solicitat concediul pt CCC pana la 2 ani realizează venituri profesionale înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, stimulentul de inserţie se va acorda numai după împlinirea de către copil a vârstei de un an.

Deci daca copilul are 6 luni si doriti sa va reluati activitatea, deoarece ati optat pt CCC pana la 2 ani, pana copilul va implini 1 an, nu veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei. Il veti primi abia dupa ce va implini copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? ionny-ionela ionny-ionela doresc sa stiu daca ma aflu in concediu de cresterea copilului si am optat pt 2 ani pot sa ma intorc la munca inainte sa implineasca 2 ani si daca primesc ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela cu cate zile trebuie sa revii la locul de munca ca sa beneficiezi de stimulentul in val de 500 ron ? (vezi toată discuția)