avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare contract de munca dupa revenire din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare contract de munca dupa revenire din concediu de crestere si ingrijire copil 10 luni

Buna ziua . M-am intors pe 3 ian 2013 din concediu de crestere si ingrijire copil 1 an, in care am stat 11 luni fara 3 zile si beneficiez de stimulentul de insertie . M-am intors pe acelasi post dar in alta locatie decat cea in care imi desfasuram activitatea . Am fost delegata timp de 60 zile in aceasta locatie. Aceasta perioada a expirat si cf legii trebuie sa semneze ambele parti un act aditional . Actul aditional pe care trebuie sa-l semnez cuprinde functia, noua locatie si perioada de inca 60 zile . Mentionez ca institutia se afla in etapa de reorganizare iar aceasta perioada de 60 zile reprezinta pentru mine nesiguranta locului de munca. Ce ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 29 Martie 2014
1. Art.25 din OUG 111/2010
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
.....
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

2. Asadar, potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC/ terminarii platii stimulentului de insertie persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC/ terminarii plarii stimulentului de insertie..

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma \" cu pana la 6 luni\" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

In practica, multi angajatori merg pe durata maxima in ceea ce priveste interzicerea concedierii.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns ...

Deci pot semna actul aditional in care perioada se prelungeste la 60 zile ?
Daca se reorganizeaza si imi spun ca nu mai exista postul meu ?
Prevederile art.25 alin.3 din OUG 111/2010 nu sunt aplicabile în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Puteti sa va dati acordul cu privire la prelungirea delegarii.

Totusi, verificati la nivel de angajator daca exista stabilita o perioada mai mica de 6 luni privind interdictia concedierii.
lasand la o parte reorganizarea ca inca nu se stie daca exista la momentul actual...
in contractul colectiv de munca incheiat cu angajatorul este precizat "Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii pentru persoanele care se intorc din concediu de crestere si ingrijire copil, angajatorul nu poate desface contractul de munca "
in cazul concedierii vreau sa stiu daca se tine seama de ce este precizat in contractul colectiv de munca incheiat cu angajatorul sau de prevederile art.25 alin.3 din OUG 111/2010 ?
Exista ccm la nvel de unitate? Are prevazuta o perioada de genul celei mentionate in OUG nr.111/2010?

Legea prevede durata maxima privind interdictia concedierii, altceva nu reglementează in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in stimulent de insertie ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Se poate concedia o persoana aflata in stimulent de insertie? A fost in concediu crestere copil 1 an si-a reluat activitatea si acum primeste ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concedierea salariatei revenita din concediu crestere copil Herra_ Herra_ Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:concediere salariata revenita din CCC Salariata ar vrea sa o disponibilizam, patronul ar fi de acord (asta intre ... (vezi toată discuția)