avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate MarieIoana11

Activitate MarieIoana11

Buna ziua,
As dori sa stiu unde putem gasi un avocat cu competente fiscale solide care ne poate ajuta sa dam in judecata Ministerul Finantelor si Ministerul Dezvoltarii pentru blocarea primelor de stat cuvenite in baza contractelor incheiate cu BCR BpL? Desi statul a pierdut procesul cu banca, MDRAP refuza sa elibereze sumele si da vina pe Ministerul Finantelor ca nu a alocat buget pentru asta. Asadar, prima de la stat nu a mai fost primita de clienti incepand cu anul 2015 (pentru 2014) si, cel mai probabil, nu vor bugeta sumele restante nici in 2020. Iata, cel putin 5 ani in care nu putem folosi sumele cuvenite...
Cu siguranta suntem cateva zeci de mii de persoane carora nu li s-a eliberat aceasta prima si ne putem constitui in parte civila intr-un proces colectiv pentru a solicita sumele restante + penalitati + daune. E normal sa cerem penalitati + daune, caci alta valoare aveau sumele acum 3-4 ani cand trebuia sa le primim, fata de situatia economica de azi sau chiar peste 2-3 ani. Deci, sunt justificate de inflatie + devalorizarea leului + costuri diferite ale lucrarilor/produselor de amenajare care afecteaza inclusiv valoarea spatiului locativ in toti acesti ani.
E timpul sa responsabilizam autoritatile statului care se cred stapani pe banii nostri!

[ link extern ]
Buna ziua,
Cum legile fiscale la noi se modifica de la o zi la alta si nimic nu mai e sigur, as dori o clarificare de la un expert, va rog, privind impozitarea pensiei cumulate (de la stat + pensie privata), aplicabila anul acesta. Stiu ca incepand cu 2017, orice pensie sub 2000 RON nu mai este impozitata. Este valabil si pentru pensia privata (in cazul meu, facultativa P3) daca suma cumulata a ambelor pensii ramane sub 2000 RON? In caz contrar, cine retine impozitul - administratorul pensiei private sau trebuie platita personal la ANAF in fiecare luna?
Multumesc.
Exista vreo sursa centralizată unde pot verifica lista drepturilor de autor deținute (și detalii de contact) pentru câteva sute de cărți care nu s-au republicat de peste 30-50 de ani si nici editurile respective nu mai exista (sau si-au schimbat numele)? Scopul este o verificare centralizată fără sa fie nevoie sa contactam sute-mii de persoane și membri ai familiei pentru fiecare carte in parte, efort care ar dura câțiva ani de zile. Menționez ca ORDA încă nu mi-a confirmat dacă aceasta verificare se poate face in Registrele Naționale și dacă acestea din urma sunt publice.
De asemenea, dpdv juridic, are dreptul sa dețină și sa retina DDA o editura la care s-au publicat cărți ale autorilor care nu mai sunt in viața și nu exista moștenitori sau n-au făcut demersuri pentru DDA? Mulțumesc.