avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Exista vreo sursa centralizată unde pot verifica lista drepturilor de autor deținute (și detalii de contact) pentru câteva sute de cărți care nu s-au republicat de peste 30-50 de ani si nici editurile respective nu mai exista (sau si-au schimbat numele)? Scopul este o verificare centralizată fără sa fie nevoie sa contactam sute-mii de persoane și membri ai familiei pentru fiecare carte in parte, efort care ar dura câțiva ani de zile. Menționez ca ORDA încă nu mi-a confirmat dacă aceasta verificare se poate face in Registrele Naționale și dacă acestea din urma sunt publice.
De asemenea, dpdv juridic, are dreptul sa dețină și sa retina DDA o editura la care s-au publicat cărți ale autorilor care nu mai sunt in viața și nu exista moștenitori sau n-au făcut demersuri pentru DDA? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
MarieIoana11, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:59, 3 Februarie 2018
Din ce stiu, ISDN-urile se aloca de catre Biblioteca Nationala, si acesta ar putea fi un punct de plecare.
Editura nu poate detine drepturi de autor decat daca le-a cumparat, mostenit,... Daca o persoana fizica decedata nu a lasat mostenitori, toate bunurile intra in patrimoniul statului, cf. Codului Civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Carti in format audio - drepturi de autor georgianaflorina georgianaflorina Stimati Domni, Am mare nevoie de sfaturile voastre. Sunt autoarea unor povesti pentru copii. O editura din Bucuresti imi promite de vreo 3 luni ca mi le ... (vezi toată discuția)
Sinectico - intrunirea oamenilor de carte Talk Partners Talk Partners Sub Inaltul Patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Agenţia Literară Talk Partners organizează cea de-a doua ediţie a SINECTICO - ... (vezi toată discuția)