Buna ziua,
M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri total diferite.
M-ar interesa cu cine trebuie sa vorbesc pentru a putea publica mai multe carti in format electronic si audio, in conditiile in care ele sunt deja tiparite. Cu editura din Romania care detine drepturile de autor sau direct cu autorul cartii (sau mostenitorii)?
Mentionez ca as prefera sa evit editura din Romania.
Multumesc.
Pe langa drepturile de autor pentru carte exista drepturi de autor pentru traducere. Sunteti desigur liber sa faceti o alta traducere, care sa nu semene cu cea a editurii. In acest caz negociati direct cu autorul sau mostenitorii sai.
din pacate nu prea aveti cum sa evitati editura. Editura este, aparent cea care detine actualmente drepturile de publicare si editare. Acest contract presupune editarea si distribuirea operei intr-un nr de exemplare, pe o perioada de timp.
Pentru a putea publica cartea, trebuie sa luati legatura cu editura si cu autorul deoarece aduceti o modificare a operei
Va multumesc pentru raspuns.
Ideea e ca exista posibilitatea ca editura sa aiba drepturile pentru formatul tiparit.
Pe mine nu ma intereseaza acest format.
Ma intereseaza doar formatul elctronic si audio, care oricum presupun ISBN-uri diferite.
Propriuzis sunt 2 lucrui distincte si in acelasi timp se disting si de varianta tiparita.
Cam asta am inteles de pe site-ul Bibliotecii Nationale.
Problema mea e ca nu stiu cum sa aflu ce drepturi are editura. Nu ar avea niciun interes sa-mi spuna. Aici am nevoie de ajutorul dumneavoastra.