avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Tipar ºi distribuire carte în România
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Tipar ºi distribuire carte în România

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
- Vreau sa tiparesc o carte in Romania iar mai apoi sa o scot la vanzare. Cartea nu este scrisa de mine, este scrisa de un autor dintr-o alta tara, dar voi primi dreptul de a vinde aceasta carte pe teritoriul Romaniei. Cartea are o tematica crestina, daca acest lucru are importanta.
Ma intereseaza ce ar trebui sa fac:
- Pot sa merg doar la o tipografie sa-mi printeze cate exemplare am nevoie iar mai apoi sa vand?
- Trebuie sa merg la o editura sa negociez cu ei partea cu print-ul...? Trebuie inregistrata aceasta carte?
Care sunt pasii?

Multumesc anticipat,
Bogdan Zaharia
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
zaharia_bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 19:24, 18 Martie 2012
Va dau un raspuns partial.
Trebuie sa aveti acordul scris din partea autorului,inclusiv pentru traducere, dar , atentie, ca autorul sa nu fi cedat drepturile vreunei alte edituri.
Cu traducatorul, dupa caz, trebuie sa aveti un contract. Gasiti pe net diverse variante.

Inregistrarea se face prin solicitarea si alocarea codului ISBN, prin Biblioteca nationala, careia trebuie sa- cedati cateva exemplare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipograful ce printeaza cartile editurii noastre le vinde ilegal maria99999 maria99999 Dețin o editură și mă ocup cu publicarea și comercializarea cărților pentru bacalaureat. Acestea sunt vândute pe site-ul meu online și sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Editurã ºi drepturi de autor Lepidus Lepidus Bună ziua. Problema mea este următoarea: recent, o editură mi-a publicat o carte pe care mi-a expediat-o la domiciliu în câteva exemplare. Fiind ... (vezi toată discuția)