avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Neurona

Activitate Neurona

Am cumparat un apartament in noiembrie 2017. La momentul vanzarii in adeverinta eliberata de Asociatia de Locatari este specificat ca acest apartament nu are datorii. In ianuarie 2018 toti locatarii ( pentru apartamentul cumparat de mine a sosit pe numele fostului proprietar) au primit de la un BEJ solicitarea de poprire a sumelor datorate catre Asociatia de locatari, suma pe care Asociatia o datoreaza unui furnizor de utilitati. Apare aceeasi suma la toti locatarii.
Administratora a convocat o sedinta (eu nu locuiesc inca in acel apartament) la care nu am participat, unde s-a hotarat includerea in lista de plata la intretinere a unui fond special pentru plata acestei datorii, bazata pe cota indiviza. Am comunicat telefonic ca nu mi se pare corect sa platesc datoriile la care nu am participat si mi s-a raspuns ca daca nu platesc imi opresc apa( masura specificata in regulamentul Asociatiei pentru neplata intretinerii). Mi-a spus ca pot plati acum acel fond special si cand se recupereaza banii vor fi trecuti la fondul de rulment. Am cerut un document care sa ateste ca asa vor sta lucrurile si asta e singura data cand se intampla acest lucru si mi s-a raspuns ca nu poate elibera asa ceva. Administratora actuala este locatara si ea si imi spunea ca se afla in aceeasi situatie ca si mine, si-a platit intotdeauna intretinerea si nu a avut datorii la Asociatie. Si ca pot face contestatii.
Am sunat vechiul proprietar care mi-a spus ca o sa trimita o notificare la BEJ ca ei au vandut apartamentul ( aceasta datorie a Asociatiei nu apare in actul de vanzare-cumparare). Fostii proprietari sunt avocati si mi-au spus sa nu platesc.
Ce am mai aflat:
-suma specificata in poprire reprezinta, conform dosarului mentionat in poprire, majorari de intarziere la facturile neachitate pentru perioada 02.2006-12.2006.
-Asociatia a reziliat contractul avut cu acel furnizor in 2011, apartamentul meu a fost debransat de la acel furnizor, legal, in 2001.
-Fostul proprietar a cumparat apartamentul in 2007 de la primul proprietar al apartamentului, nu este specificata datoria Asociatiei catre furnizor nici in actul lor de vanzare-cumparare.
- Asociatia a dat in judecata un fost administrator, locatar si el al blocului, am inteles ca a castigat Asociatia, banii nu au fost returnati, Asociatia vrea sa faca recurs sa recupereze si cheltuielile de judecata
Ce pot face eu in situatia asta? Vreau sa platesc intretinerea, dar fara acel fond special. Daca platesc acum sigur va trebui sa platesc si datile viitoare. Este legal sa imi opreasca apa?